Categories: Κόσμος

Ρωσία: Έρχονται νέοι περιορισμοί στα ταξίδια εντός και εκτός της χώρας

Νομοθεσία που θα καταστήσει υποχρεωτικό για όσους διασχίζουν τα σύνορα να κάνουν κράτηση από πριν για τον χρόνο και τον τόπο, ετοιμάζει η Ρωσία, εγείροντας νέους φόβους ότι το Κρεμλίνο μπορεί να επιβάλει περισσότερους περιορισμούς στα ταξίδια εντός και εκτός της χώρας.

Οι τροποποιήσεις σε έναν νόμο για τις μεταφορές, που εισήχθησαν στο Κοινοβούλιο χθες, Δευτέρα, προβλέπουν πως “οχήματα που ανήκουν σε ρωσικές εταιρίες μεταφορών, ξένες εταιρίες μεταφορών, πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ξένοι πολίτες, ανιθαγενείς και άλλοι χρήστες των δρόμων” θα πρέπει να κάνουν κράτηση μιας ημερομηνίας και ώρας “προκειμένου να διασχίσουν τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

Έπειτα από εκτιμήσεις ότι θα μέτρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να καταστήσουν πιο δύσκολο για τους απλούς Ρώσους να εγκαταλείψουν τη χώρα, το υπουργείο Μεταφορών δήλωσε σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πως οι περιορισμοί θα ισχύσουν μόνο για φορτηγά και θα επιβληθούν σε ορισμένα, αλλά όχι όλα, τα χερσαία συνοριακά σημεία διέλευσης.

“Ο κύριος στόχος του νομοσχεδίου είναι να βελτιστοποιήσει την κίνηση φορτηγών μέσω των σημείων ελέγχου και να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση της μεταφοράς φορτίων κοντά στα συνοριακά σημεία ελέγχου”, ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Ερωτηθείς για τα μέτρα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου, εφόσον εγκριθεί από το Κοινοβούλιο της Ρωσίας.

Η «μεγάλη φυγή»
Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι έφυγαν από τη χώρα πέρυσι, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τη σκληρή καταστολή των εγχώριων αντιπάλων του Κρεμλίνου και τη “μερική επιστράτευση” κατά την οποία τουλάχιστον 300.000 άνδρες έλαβαν φύλλο πορείας προκειμένου να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Φόβοι πως η Ρωσία θα μπορούσε να κλείσει τα σύνορά της ή να περιορίσει τον αριθμό των Ρώσων που επιδιώκουν να φύγουν από τη χώρα αναφύονται κάθε τόσο αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε αυτό που αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στην Ουκρανία.

Δεν είναι σαφές πότε θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αναγνώσεις των τροποποιήσεων. Μια ανακοίνωση στον ιστότοπο της Κρατικής Δούμας αναφέρει πως υποβλήθηκαν για να εξεταστούν από το Κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο του 2023.

Comments are closed.


Recent Posts

Για ποια ζώδια έρχεται «καταιγίδα» έρωτα

Ζώδια: Η εβδομάδα, που έρχεται, ξεκινά με χαλαρά, ωστόσο προς το τέλος Μαρτίου θα πάρει άλλο αέρα. Στις 28, η…

22 λεπτά ago

Η θερινή ώρα δεν είναι αθώα – 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Την Κυριακή, 26 Μαρτίου, προχωρήσαμε τα ρολόγια μας κατά μία ώρα, για τη θερινή ώρα. Η αλλαγή αυτή σημαίνει διαταραχές…

2 ώρες ago

Βόμβα στις τουρκικές εκλογές: Ο Ερντογάν μπορεί να μην είναι υποψήφιος

Μία δήλωση που θα συζητηθεί πραγματοποίησε ενόψει των εκλογών στην Τουρκία στις 14 Μαΐου, ο πρώην πρόεδρος του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου…

3 ώρες ago

Λαϊκή Συσπείρωση: Αξιοποίηση των «λαχανόκηπων» στην Ακαδημία Πλάτωνος!

Την αξιοποίηση του δημοτικού χώρου των «λαχανόκηπων» στην Ακαδημία Πλάτωνος προς όφελος των κατοίκων της περιοχής ζητά από τον δήμο Αθηναίων…

4 ώρες ago

Αποκαλυπτικός Guardian: «Κράτος εν κράτει η Μύκονος στην Ελλάδα»

Εκτενές ρεπορτάζ του Guardian για την επίθεση στον υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα και την…

4 ώρες ago

Νέα Σμύρνη: Τα βίντεο με τους βιασμούς της 14χρονης και ο ρόλος του «Ρουσλάν»

Συνολικά επτά βίντεο βρέθηκαν στο κινητό ενός εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση μαστροπείας 14χρονης από τη Νέα Σμύρνη.  Σύμφωνα…

4 ώρες ago