ρωσία-εκτέλεσαν-με-βαριοπούλα-μισθοφ-1136771
ΚΟΣΜΟΣ | 13.02.2023 | 15:03

Ρωσία: Εκτέλεσαν με βαριοπούλα μισθοφόρο που εγκατέλειψε την ομάδα Wagner

Ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει την εκτέλεση με βαριοπούλα ενός Ρώσου πρώην μισθοφόρου, ο οποίος εγκατέλειψε την ομάδα μισθοφόρων Wagner , ενώ πολεμούσε στην Ουκρανία, κάνει τον γύρο του κόσμου σήμερα (13.02.2023) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο δίκτυο Grey Zone του Telegram που συνδέεται με την Wagner και η αυθεντικότητά του δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμα. Ο άνδρας που βλέπουμε σε αυτό, λέει ότι ονομάζεται Ντμίτρι Γιακουσένκο, είναι 44 ετών, έχει γεννηθεί στην Κριμαία και έφυγε από τη φυλακή πριν ενταχθεί στην Wagner.

«Σχεδίαζα να βρω κάποια τρύπα, όπως λένε να το σκάσω», λέει και προσθέτει ότι «δεν είναι ο δικός μου πόλεμος» και ότι σκοπεύει «να εγκαταλείψει». Σύμφωνα με το Grey Zone, ο άνδρας αυτός συνελήφθη αργότερα στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο.

«Έπειτα από αυτό, όπως ο συνάδελφός του, ο Γιεβγκένι Νουτσίν, αρρώστησε από την ίδια ασθένεια που σε κάνει να λιποθυμάς σε ουκρανικές πόλεις… και μετά να ξυπνάς σε ένα υπόγειο στην τελευταία δίκη σου», έγραψε το Grey Zone αναφερόμενο στην εκτέλεση με βαριοπούλα ενός άλλου μισθοφόρου που αναρτήθηκε τον Νοέμβριο.

Ρώσος μισθοφόρος εγκατέλειψε την Wagner και δολοφονήθηκε με βαριοπούλα |  ΣΚΑΪ

Η στιγμή της εκτέλεσης

Στο οπτικό υλικό που έχει υπότιτλο: «Βίντεο από την δίκη για προδοσία», ο Γιακουσένκο φαίνεται με το κεφάλι του κολλημένο σε έναν τοίχο από τούβλα, ενώ ένα άγνωστο πρόσωπο με στολή παραλλαγής στέκεται από πίσω του κρατώντας μια βαριοπούλα.

Κοιτάζοντας προς την κάμερα, ο Γιακουσένκο σε καθιστή θέση λέει το όνομά του και το έτος γεννήσεώς του. «Βρισκόμουν στους δρόμους της πόλης Ντνίπρο όπου δέχτηκα ένα χτύπημα στο κεφάλι και λιποθύμησα, ξύπνησα μέσα σε αυτό το δωμάτιο και μου είπαν ότι θα δικαστώ», λέει.

Έπειτα από αυτό, το πρόσωπο που στέκεται από πίσω του σηκώνει την βαριοπούλα και τον χτυπάει με αυτή στο κεφάλι. Σε αυτό το σημείο, η εικόνα θολώνει.

Ακούγεται ένας δυνατός ήχος και ο Γιακουσένκο πέφτει στο πάτωμα. Ο άνδρας με τη στολή παραλλαγής σηκώνει και πάλι ψηλά τη βαριοπούλα. Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα υπότιτλος στο βίντεο που λέει: «Λύεται η συνεδρίαση».