Ρώμη: Με αντλίες έδιωξαν πρόσφυγες από κεντρική πλατεία (βίντεο)!

Αγριότητα επέδειξε η Ιταλική αστυνομία κατά προσφύγων και μεταναστών. Με χρήση αντλιών νερού απομάκρυνε πρόσφυγες και μετανάστες από την Ερυθραία και την Σομαλία, οι οποίοι διανυκτέρευαν στην κεντρική πλατεία της Ρώμης Πιάτσα Ιντιπεντέντσα.

Πολλές γυναίκες γονάτισαν στο έδαφος, σηκώνοντας τα χέρια και ζητώντας να μπορέσουν να παραμείνουν στην περιοχή, ενώ την ίδια ώρα περίπου 100 Αφρικανοί εκτόξευαν πέτρες και μπουκάλια κατά των δυνάμεων ασφαλείας.

«Δεν είμαστε τρομοκράτες, είμαστε πρόσφυγες», είχαν γράψει σε πανό οι αφρικανοί αυτοί πολίτες.

Η ιταλική αστυνομία σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η χρήση αντλιών κατέστη αναγκαία λόγω του ότι στην πλατεία Ιντιπεντέντσα είχαν μεταφερθεί και φιάλες φυσικού αερίου, που κινδύνευαν να εκραγούν.

Μέρος των προσφύγων δέχθηκε να μεταφερθεί σε άλλο χώρο φιλοξενίας, πολλοί όμως παρέμειναν στον δρόμο.

Οι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο τις τελευταίες ημέρες ζούσαν στα παγκάκια και κάτω από τα δέντρα της πλατείας, μετά την υποχρεωτική εκκένωση κτιρίου στο οποίο ζούσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ (UNHCR) εξέφρασε «σοβαρή ανησυχία» για τη μαζική έξωση τονίζοντας ότι 200 από όσους απομακρύνθηκαν αναγκάστηκαν να κοιμηθούν στους δρόμους.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΡΩΜΗ, ΑΝΤΛΙΕΣΝΕΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!