Ρέντσι: Η Ιταλία δεν θα τεθεί υπό έκτακτη επιτήρηση

«Η Ιταλία δεν πρόκειται να τεθεί, σε καμία περίπτωση, υπό έκτακτη επιτήρηση», δήλωσε στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, ο Ιταλός Πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Δεν ζω με τον τρόμο των αγορών. Η Ιταλία είναι ισχυρότερη από τους φόβους των διαφόρων παρατηρητών και τα επίσημα στοιχεία το αποδεικνύουν», προσθέτει ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον οποίο «το πραγματικό πρόβλημα είναι η ευρωπαϊκή ανάκαμψη, η οποία είναι ασθενέστερη από τις όποιες προβλέψεις και το ότι η βιομηχανική παραγωγή συνδέεται με αρνητικές επιδόσεις σε όλη, σχεδόν, την Ευρώπη, αρχίζοντας από τη Γερμανία».

«Πριν από τρία χρόνια, οι αγορές εντόπισαν, όπως μας είπαν, ένα ιταλικό πρόβλημα στην Ευρώπη. Σήμερα, υπάρχει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Υπήρχαν και οι ειδήμονες των τραπεζών, οι οποίοι, πριν από δέκα χρόνια, έλεγαν ότι η Ιταλία θα χρεωκοπούσε. Στα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όμως, χρεωκόπησαν οι τράπεζες και αυτό δεν μας το είχε πει κανείς. Ενώ η Ιταλία είναι πάντα εδώ», υπογραμμίζει ο Ρέντσι.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του προς την Κορριέρε Ντέλλα Σέρα, αναφέρεται για μία ακόμη φορά στη μεγάλη σημασία των μεταρρυθμίσεων, αρχίζοντας από τη δημόσια διοίκηση, «ώστε να μπορέσει να αυξηθεί η αυτοεκτίμηση των Ιταλών», όπως τονίζει.

ΚΟΣΜΟΣ, ΙΤΑΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΜΑΤΕΟ ΡΕΝΤΣΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]