qatargate-με-κατάθλιψη-διαγνώστηκε-ο-παντσέρ-1158366
ΚΟΣΜΟΣ | 30.03.2023 | 18:54

Qatargate: Με κατάθλιψη διαγνώστηκε ο Παντσέρι

Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, είχε υπογράψει μία συμφωνία με τις βελγικές αρχές για ανταλλαγή πληροφοριών πάνω στο σκάνδαλο με χαμηλότερη ποινή. Όμως, ο πρώην ευρωβουλευτής φαίνεται να μην αντέχει την φυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντόνιο Παντσέρι φαίνεται πως πάσχει από οξεία κατάθλιψη. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν και ψυχίατροι των φυλακών που κρατείται για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο της διαφθοράς.

Ζητούν την αποφυλάκιση του οι δικηγόροι λόγω κατάθλιψης

Βάσει του ρεπορτάζ του Ant1, οι δικηγόροι εκμεταλλευόμενοι την διάγνωση για κατάθλιψη, έχουν ζητήσει να αποφυλακιστεί ο πελάτης του με βραχιολάκι. Μάλιστα ο συνήγορός του ισχυρίζεται ότι ο Παντσέρι του δεν μπορεί καν να περπατήσει από την κατάθλιψη, την οποία έπαθε μέσα στη φυλακή.

Στις 6 Απριλίου είναι πιθανόν ότι θα αποφασιστεί η αποφυλάκιση ή όχι του Παντσέρι, αν και όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, η θετική έκβαση θεωρείται δεδομένη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταχείριση του Παντσέρι ήταν έτσι κι αλλιώς πιο… προνομιακή από τις βελγικές αρχές, μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταμέλειας και συνεργασίας με την Εισαγγελία της χώρας.