πυξ-λαξ-άλλαξαν-την-δημοσίευση-για-τον-990098
ΚΟΣΜΟΣ | 11.02.2022 | 20:16

Πυξ Λαξ: Άλλαξαν την δημοσίευση για τον πρώην ντράμερ

Πυξ Λαξ:  Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η είδηση ότι πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ κατηγορείται για υπόθεση παιδοφιλίας σε κοριτσάκι 6 ετών. Πρόκειται για τον 71χρονο σήμερα Γ. Γ., ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», πρωτόδικα ενώπιον του ΜΟΔ Αθηνών, τον Απρίλιο του 2019, είχε καταδικαστεί κατά πλειοψηφία 5-2 ως ένοχος αποπλάνησης ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη και του επεβλήθη ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς ελαφρυντικά. Ο κατηγορούμενος όμως άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Α.Τ. της κατοικίας του δύο φορές τον μήνα.

Στις 11 Απριλίου θα εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και θα κριθεί η τύχη του μουσικού. Ο 71χρονος Γ.Γ. πρωτόδικα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», επικαλέστηκε την απουσία μαρτύρων, ενώ κυρίως προσπάθησε να βγάλει το παιδί «τρελό», ισχυριζόμενος ότι ήταν καταθλιπτικό, χειριστικό και ότι «κάπου αλλού τα είχε δει αυτά» που του καταμαρτυρεί.

Οι αναρτήσεις των Πυξ Λαξ

Μετά τα δημοσιεύματα, το δημοφιλές συγκρότημα των Πυξ Λαξ έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις.

Οι Πυξ Λαξ στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι έχουν πάψει να συνεργάζονται με τον εν λόγω ντράμερ εδώ και χρόνια για άσχετους λόγους, ενώ δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό: «Δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι’ αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλον από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν».

Στη συνέχεια δηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο ανήλικο θύμα και στην οικογένειά του, «που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων, που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».

Ωστόσο, αυτή είναι η τρίτη ανακοίνωση του συγκροτήματος. Όπως προκύπτει από παρατηρητικούς χρήστες των social media, οι Πυξ Λαξ λίγη ώρα αργότερα, μετά τα οργισμένα σχόλια, έσπευσαν να διορθώσουν αρχικά και εν συνεχεία να τη διαγράψουν και να ανεβάσουν μια νέα ανάρτηση με δύο ουσιώδεις διαφορές:

Αναφερόμενοι στο κοριτσάκι, στην πρώτη ανάρτηση εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους και τη βαθιά τους λύπη «σε αυτή την οικογένεια και σε αυτό το κορίτσι αν βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του». Στη συνέχεια διόρθωσαν το «αν» με το «που»: «Σ’ αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του». Έτσι, στη δεύτερη ανάρτησή τους οι Πυξ Λαξ άλλαξαν μία λέξη ουσίας. Ένας υποθετικός σύνδεσμος, το «αν», έγινε ο ειδικός σύνδεσμος «που».

Επίσης, στο πρώτο κείμενο οι Πυξ Λαξ ανέφεραν ότι έχουν πάψει να συνεργάζονται εδώ και δέκα χρόνια με τον συγκεκριμένο ντράμερ, και ότι από τον Μάρτιο του 2012, για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται, δεν υπήρχε καμία επαφή μαζί του. Στη συνέχεια ανέβασαν τη διόρθωση που προαναφέραμε με το «αν» και το «που», αλλά κράτησαν την ημερομηνία.

Η διορθωμένη ανάρτηση των Πυξ Λαξ

Στη νέα, τρίτη ουσιαστικά ανάρτηση που ανέβασαν οι Πυξ Λαξ, έλειπε η χρονολογία: «Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια», αναφέρεται. Και αυτό γιατί το 2018 -και ενώ είχε ξεκινήσει η δίκη- οι Πυξ Λαξ συνεργάστηκαν ξανά με τον συγκεκριμένο μουσικό για τη μία συναυλία που έδωσαν για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του συγκροτήματος.

Ολόκληρη η τελευταία ανακοίνωση των Πυξ Λαξ για τον ντράμερ

«Θελουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπάντας. Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπάμπης Στόκας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μάνος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος το Νίκο Λώρη. Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς. Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και χρόνια, για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται, και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι’ αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλον από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν. Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σε αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη.

Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και τη βαθιά μας λύπη σε αυτή την οικογένεια και σε αυτό το κορίτσι που βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων, που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά».