Πτώχευσε το «Cirque du Soleil»-3500 άτομα χωρίς δουλειά

To διάσημο Cirque du Soleil», η αλλιώς «Τσίρκο του Ήλιου» , υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και περίπου 3.500 εργαζόμενοι έμεινα στο δρόμο.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία που εδρεύει στο Μόντρεαλ, κατηγόρησε για την πτώχευσή της τον αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορωνοιού, αφού, όπως επισημαίνει, επί τρεις μήνες είχαν ακυρωθεί όλα τα σόου.

Επισήμανε, ωστόσο, πως στοχεύει στην αναδιάρθρωση του χρέους της, με τη συνδρομή της καναδικής κυβέρνησης.

«Η εταιρεία έλαβε 300 εκατομμύρια δολάρια για να «υποστηρίξει μια επιτυχημένη επανεκκίνηση, να παρέχει ανακούφιση στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες του Cirque du Soleil», αναφέρεται στην επίμαχη ανακοίνωση.

Ωστόσο, το χρέος της εταιρείας αγγίζει σχεδόν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με διάφορα ξένα δημοσιεύματα.

Στον απόηχο της κρίσης που έχει εισέλθει η εταιρεία, έμειναν χωρίς δουλειά πάνω από 3.500 εργαζόμενοι.

Τα τελευταία 36 χρόνια, η «Cirque du Soleil» ήταν ένας πολύ επιτυχημένος και κερδοφόρος οργανισμός», δήλωσε ο Ντανιέλ Λαμάρ, διευθύνων σύμβουλος του «Cirque du Soleil Entertainment Group».

«Ωστόσο, με μηδενικά έσοδα από το αναγκαστικό κλείσιμο όλων των σόου λόγω του Covid-19, η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει αποφασιστικά για να προστατεύσει το μέλλον της εταιρείας», πρόσθεσε

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΠΤΩΧΕΥΣΗ, CIRQUE DU SOLEIL


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!