Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για Βοστώνη

Ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζει τις πρόσφατες βομβιστικές – τρομοκρατικές ενέργειες, κατά ανυποψίαστων πολιτών στο Μαραθώνιο Δρόμο στη Βοστόνη, κατέθεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, και εgκρίθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Το κείμενο του ψηφίσματος, έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με αισθήματα φρίκης και αποτροπιασμού, καταδικάζει απερίφραστα την πρόσφατη τρομοκρατική ενέργεια κατά αθώων πολιτών που συμμετείχαν στο Μαραθώνιο Δρόμο στην πόλη της Βοστόνης. Παρόμοιες πράξεις ωμής βίας και τρομοκρατίας δεν έχουν θέση σε καμία κοινωνία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων και αναμένουμε την τιμωρία των ενόχων. Η Αθήνα είναι η πόλη που γέννησε την ιδέα του Μαραθώνιου Δρόμου και τη μεταλαμπάδευσε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η ιδέα αυτή, και τα πανανθρώπινα ιδανικά που τη συνοδεύουν, πρέπει να διαφυλαχθεί, ως κόρη οφθαλμού και ως συστατικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού μας».

Παράλληλα, ο κ. Σγουρός πρότεινε την αποστολή του παραπάνω ψηφίσματος στον Έλληνα Πρόξενο στη Βοστόνη, εκφράζοντάς του τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις οικογένειες των θυμάτων και τον αποτροπιασμό του Σώματος για την ωμή πράξη βίας και τρομοκρατίας κατά αθώων πολιτών.

 

ΚΟΣΜΟΣ, ΨΗΦΙΣΜΑ, ΒΟΣΤΩΝΗ, ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση