Προσφυγικό: Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής θέλει η Μέρκελ

  • Απο stergios
  • 17 Ιουνίου 2018 - 09:56
  • Comments Off

Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, με αντικείμενο την προσφυγική κρίση, επιδιώκει η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, με τη συμμετοχή όσων χωρών πλήττονται από το μείζον αυτό πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild, η Καγκελάριος επιθυμεί η έκτακτη «μίνι» Σύνοδος να πραγματοποιηθεί πριν από το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (28 και 29 Ιουνίου), πιθανότατα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Μέρκελ επιθυμεί σ’ αυτή τη συνάντηση να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Αυστρία, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα συμμετάσχουν η Ισπανία και οι βαλκανικές χώρες.

Σύμφωνα πάντως με Ιταλό κυβερνητικό αξιωματούχο, δεν έχει ακόμη ληφθεί οριστική απόφαση, ενώ δεν είναι σαφές το πότε ακριβώς θα συγκληθεί.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Καγκελάριος υφίσταται ισχυρή πίεση από τον κυβερνητικό της εταίρο, τους Χριστιανο-κοινωνιστές (CSU), καθώς ο αρχηγός τους και υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, απειλεί να δράσει -με ή χωρίς την έγκρισή της- δίνοντας εντολές για απελάσεις.

Από την πλευρά της, η Μέρκελ επαναλαμβάνει -σε κάθε ευκαιρία- ότι η απάντηση στην προσφυγική κρίση θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή και όχι ενός μεμονωμένου κράτους.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ