Πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης: Η Χίλαρι Κλίντον πρέπει να θεωρείται ιδρυτικό μέλος του ISIS

Kατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κανάλι FOX και τον δημοσιογράφο Μπιλ Ο Ράιλι, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι, είπε ότι η Χίλαρι Κλίντον πρέπει να θεωρείταθι ιδρυτικό στέλεχος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τζουλιάνι υποστήριξε ότι η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών ευθύνεται έμμεσα για την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους και μάλιστα «μπορεί να θεωρείται ιδρυτικό μέλος του», καθώς, όπως αναφέρει ο πρώην δήμαρχος, για να καταπολεμηθεί το ISIS, χρειαζόταν η κυβέρνηση να ενώσει όλες τις δυνάμεις για να το αντιμετωπίσει. «Η Χίλαρι είχε την ευκαιρία αυτή και δεν έκανε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το πως ακριβώς η Κλίντον συνέβαλε στη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους, ο Τζουλιάνι υποστήριξε ότι η Κλίντον «ήταν κομμάτι μιας κυβέρνησης που άφησε το Ιράκ να το κυβερνά ο αλ-Μαλίκι, αναγκάζοντας τους Σιίτες να επιλέξουν και δεν παρενέβη στον πόλεμο στην Συρία όταν ήταν ακόμη καιρός».

Αυτά τα δυο γεγονότα στα οποία η Κλίντον είχε καθοριστικό ρόλο, ήταν και οι κύριες αιτίες κατά την άποψη του Τζιουλιάνι για τη δημιουργία του χαλιφάτου.

Σε επισήμανση του δημοσιογράφου ότι αυτές οι αποφάσεις δεν ήταν άμεση αρμοδιότητα της Secretary of State, θέση που κατείχε η Κλίντον στην κυβέρνηση Ομπάμα, και ότι αυτές αποτελούν κοινές πολιτικές που δεν θα μπορούσε από μόνη της να αλλάξει, ο Τζιουλιάνι απάντησε: «Αυτό θα προσπαθούσε να κάνει ο κάθε πατριώτης».

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΧΙΛΑΡΙ ΚΛΙΝΤΟΝ, ΡΟΥΝΤΙ ΤΖΟΥΛΙΑΝΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!