Προειδοποιητική σήμανση για τους «κολλημένους» με τα smartphone (φωτο)

Τα smartphones είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των περισσότερων στις μέρες μας. Ωστόσο, μαζί με όλα τα θετικά που έχει να προσφέρει έχουν παρατηρηθεί και συγκεκριμένες παρενέργειες.

Μία από αυτές είναι πως πολλοί χρήστες περπατάνε στο δρόμο αποσπασμένοι από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η «μόδα» αυτή, είναι βέβαια εξίσου επικίνδυνη για τους οδηγούς και για τους πεζούς, καθώς συχνά δεν βλέπουν τα φώτα κυκλοφορίας στα φανάρια.

Αυτός είναι και ο λόγος που στο Bodegraven, μια πόλη στα βορειοδυτικά της Ολλανδίας, πρόσφατα εγκαταστάθηκαν νέα φώτα που προειδοποιούν όσους είναι αποσπασμένοι από τα κινητά τους.

Φωτεινές λωρίδες LED εγκαταστάθηκαν στα πεζοδρόμια. Αυτές οι λωρίδες είναι συγχρονισμένες με τα φανάρια, ώστε οι πεζοί να ξέρουν πότε πρέπει να σταματήσουν να περπατάνε, ακόμα και αν τα μάτια τους είναι καρφωμένα στις οθόνες των τηλεφώνων τους.

Η νέα αυτή τεχνολογία επινοήθηκε από την HIG Traffic Systems.

Μέχρι σήμερα, η HIG έχει τοποθετήσει τα φώτα σε ένα κομμάτι της πόλης και αναμένεται να μπουν και στην υπόλοιπη πόλη.

Η HIG ελπίζει πως η τεχνολογία δεν θα παραμείνει στα όρια του Bodegraven, αλλά θα εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Ολλανδία, αλλά και στην Ευρώπη.

Πηγή: spirossoulis.com

ΚΟΣΜΟΣ, ΦΑΝΑΡΙΑ, SMARTPHONE, ΣΗΜΑΝΣΗ, ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]