Προειδοποίηση από Σόρος: «Ομόλογα ή διάλυση για την Ε.Ε»

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 22 Μαΐου 2020 - 13:13
  • Comments Off

Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος προειδοποίησε πως η επιβίωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλείται από τον νέο κοροναϊό, εκτός και αν η ΕΕ μπορέσει να εκδώσει αέναα ομόλογα που θα βοηθήσουν αδύναμα μέλη όπως η Ιταλία.

«Αν η ΕΕ δεν μπορέσει να το εξετάσει τώρα, ίσως δεν θα μπορέσει να επιβιώσει της πρόκλησης που αντιμετωπίζει τώρα», ανέφερε σε δημοσιογράφους. «Αυτό δεν είναι μια θεωρητική πιθανότητα· μπορεί να είναι η τραγική πραγματικότητα», είπε στο πλαίσιο ερωταπαντήσεων μέσω email με δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο κ. Σόρος σημείωσε πως η ΕΕ θα πρέπει να διατηρήσει την πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ για να εκδώσει τέτοιο χρέος –και ως εκ τούτου να έχει εξουσία αύξησης των φόρων για να καλύψει τα κόστη των ομολόγων- προτείνοντας πως η ΕΕ θα μπορούσε απλώς να εξουσιοδοτήσει τους φόρους, αντί να τους επιβάλλει.

Ο κ. Σόρος εκτιμά πως η ζημιά από τον κοροναϊό στην οικονομία της ευρωζώνης θα διαρκέσει περισσότερο απ’ όσο πιστεύει ο περισσότερος κόσμος.

Εξέφρασε επίσης ιδιαίτερη ανησυχία για την Ιταλία, την οποία χαρακτηρίζει τον «ασθενή» της Ευρώπης, λέγοντας πως η ΕΕ και η Γερμανία την έχουν αντιμετωπίσει άσχημα.

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΕ, ΣΟΡΟΣ, ΟΜΟΛΟΓΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!