πρίγκοζιν-μάγκες-πλάκα-έκανα-1136771
ΚΟΣΜΟΣ | 27.04.2023 | 23:04

Πρίγκοζιν: «Μάγκες, πλάκα έκανα»

«Μάγκες, αυτό ήταν ένα στρατιωτικού τύπου αστείο. Χιούμορ και τίποτα περισσότερο… Ήταν ένα αστείο». Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είπε ότι αστειευόταν όταν είπε ότι οι άνδρες του θα αναστείλουν το βομβαρδισμό του Μπαχμούτ με πυρά πυροβολικού ώστε να επιτρέψει στις ουκρανικές δυνάμεις στην άλλη πλευρά της γραμμής του μετώπου να δείξουν με ασφάλεια την πόλη σε Αμερικανούς δημοσιογράφους που πραγματοποιούν επίσκεψη εκεί.

Η Wagner είναι η αιχμή του δόρατος της ρωσικής επίθεσης στο Μπαχμούτ από το περασμένο καλοκαίρι. Η μάχη που διεξάγεται εκεί είναι η πιο μακρά και αιματηρή ως τώρα του πολέμου, όμως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν μέχρι στιγμής ματαιώσει τις προσπάθειες των Ρώσων για να καταλάβουν ολόκληρη την πόλη.

Ο επικεφαλής και ιδρυτής της Wagner, Πριγκόζιν, ανέφερε σε ηχητικό μήνυμά του που δόθηκε νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα από το γραφείο Τύπου του: «Ελήφθη απόφαση να ανασταλούν τα πυρά πυροβολικού ώστε οι αμερικανοί δημοσιογράφοι να μπορέσουν να κινηματογραφήσουν με ασφάλεια το Μπαχμούτ και να πάνε σπίτι τους». Στο ίδιο μήνυμα ο Πριγκόζιν προειδοποιεί την ουκρανική πλευρά να μην επιχειρήσει να φέρει επιπλέον δυνάμεις καλυπτόμενη πίσω από την επίσκεψη των δημοσιογράφων.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, σε ένα μεταγενέστερο ηχητικό μήνυμα είπε.