πούτιν-άλλαξε-όνομα-στο-υπερπολυτελέ-1003194
ΚΟΣΜΟΣ | 06.10.2022 | 08:02

Πούτιν: Άλλαξε όνομα στο υπερπολυτελές γιοτ του για να αποφύγει τις κυρώσεις

Ανοιχτά της Εσθονίας με πιθανό προορισμό το λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης πλέει, σύμφωνα με το Forbes, το δεύτερο μεγαλύτερο σούπερ γιοτ που συνδέεται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αξίας 119 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το γιοτ ήταν αγκυροβολημένο στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ τους προηγούμενους μήνες, αλλά προκειμένου να αποφύγει τις κυρώσεις έβαλε πλώρη για τη Ρωσία.

Το Forbes, μάλιστα, υποστηρίζει επικαλούμενο φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 25 Σεπτεμβρίου για λογαριασμό της ιστοσελίδας TheYachtPhoto.com ότι το γιοτ του Πούτιν έχει πλέον νέο όνομα. Σύμφωνα με το περιοδικό το γιοτ ονομάζεται πλέον Kosatka που στα ρωσικά σημαίνει «δολοφόνος φάλαινα».

Στις φωτογραφίες φαίνεται το γιοτ να συνοδεύεται από οπλισμένα σκάφη της ρωσικής ακτοφυλακής. Για την ώρα, πάντως, παραμένει αδιευκρίνιστο το πότε άλλαξε η ονομασία του γιοτ ή πότε απέπλευσε από το Καλίνινγκραντ καθώς ο αναμεταδότης του είναι κλειστός από τις 30 Αυγούστου σύμφωνα με το MarineTraffic.

Το γιοτ Kosatka απέπλευσε από το λιμάνι του Αμβούργου στις 7 Φεβρουαρίου, 17 ημέρες, δηλαδή, πριν την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συμπεριέλαβε στις κυρώσεις το συγκεκριμένο γιοτ μαζί με άλλα τρία που συνδέονται με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στις 2 Ιουνίου.