ΠΟΥ: Σε αυτές τις περιοχές «βράζει» η μετάλλαξη Δέλτα - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
5
Φεβρουάριος
Back

ΠΟΥ: Σε αυτές τις περιοχές «βράζει» η μετάλλαξη Δέλτα

Σφίγγει τον κλοιό η παραλλαγή «Δέλτα» του κορονοϊού, όπως επιβεβαιώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.). Ταυτόχρονα, ο διεθνής οργανισμός προειδοποιεί ότι η λεγόμενη ινδική μετάλλαξη εξαπλώνεται σε περιοχές χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο όπου η παραλλαγή Δέλτα του Covid19 καταγράφει αύξηση κρουσμάτων – ακόμη και σε χώρες οι οποίες, σε εθνικό επίπεδο, έχουν υψηλά επίπεδα εμβολιαστικής κάλυψης – ο ιός, το ίδιο το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, κυκλοφορεί πραγματικά σε περιοχές που έχουν χαμηλό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης και στο πλαίσιο μιας πολύ περιορισμένης και ασυνεπούς χρήσης των μέτρων δημόσιας υγείας και κοινωνικής προστασίας».

Τα εμβόλια προλαμβάνουν σαφώς αυξήσεις κρουσμάτων σοβαρής νόσησης και θανάτου από την παραλλαγή Δέλτα, δήλωσε η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Σούμια Σουαμινάθαν.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!