Πού επενδύουν τα χρήματά τους οι πλουσιότεροι του πλανήτη

Οι πλούσιοι συνεχίζουν να γίνονται πλουσιότεροι και κατά τη διάρκεια του 2017. Σύμφωνα με την έκθεση «World Wealth Report 2017» που συνέταξαν οι αναλυτές της Capgemini, εντός του τρέχοντος έτους αυξήθηκε τόσο o αριθμός των ανθρώπων με επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία άνω τους ενός εκατομμυρίου ευρώ, όσο και ο συνολικός πλούτος ανά τον κόσμο.

Είτε το πιστεύετε, όμως, είτε όχι, ακόμη και οι πλούσιοι υποφέρουν από την οικονομική ανισότητα. Ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν στη διάθεσή τους επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 1-5 εκατομμυρίων ευρώ αυξήθηκε κατά 7,4% , ο αριθμός του προνομιούχου 1% – που έχει, δηλαδή, στη διάθεσή του επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ- αυξήθηκε κατά 8,3%.

Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των εκατομμυριούχων ανά τον κόσμο, στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη το ποσοστό τους ανέρχεται στο 7,8% και το 7,7% αντίστοιχα. Ωστόσο, ο αριθμός των εκατομμυριούχων αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς στη Ρωσία, την Ινδονησία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Ταϋλάνδη, τη Σουηδία, την Ταϊβάν και τον Καναδά, όπως μπορείτε να δείτε και στον παρακάτω πίνακα με τις χώρες στις οποίες αναπτύχθηκε ταχύτερα ο αριθμός των εκατομμυριούχων την περίοδο 2015-2016:

Πού επιλέγουν, όμως, να επενδύσουν τα εκατομμύρια τους οι πλούσιοι αυτού του πλανήτη; Σύμφωνα με την έκθεση «World Wealth Report 2017» και το πρακτορείο Bloomberg, η μεγάλη τους … αδυναμία είναι οι μετοχές, καθώς αυτές αποτελούν το σημαντικότερο μέρος του ενεργητικού τους. Όπως μπορείτε να δείτε και στον παρακάτω πίνακα, ακολουθούν τα μετρητά, η αγορά ακινήτων, τα σταθερά εισοδήματα από επενδύσεις και οι εναλλακτικές επενδύσεις:

ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΜΕΤΡΗΤΑ, ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!