Πόσο κοστίζει το χρυσό μετάλλιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Το φετινό χρυσό μετάλλιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Πιονγιάνγκ στη Νότια Κορέα ζυγίζει 586 γραμμάρια, καθιστώντας το βαρύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών. Μόνο 6 γραμμάρια του μετάλλου είναι χρυσό (η ελάχιστη ποσότητα που απαιτείται σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής), ενώ τα υπόλοιπα 580 γραμμάρια είναι 99,9% ασήμι (πάνω από την ελάχιστη απαίτηση 92,5% ασήμι).

Αν ολόκληρο το μετάλλιο ήταν από χρυσό θα κόστιζε περίπου 25.000 δολάρια με βάση τις τρέχουσες τιμές του χρυσού, γι ‘αυτό το 1912 ήταν η τελευταία φορά που απονεμήθηκαν καθαρά χρυσά μετάλλια.

Το ασημένιο μετάλλιο ζυγίζει 580 γραμμάρια, κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από ασήμι 99,9% (και πάλι πάνω από την ελάχιστη απαίτηση) και έχει αξία περίπου 313 δολάρια. Τα χάλκινα μετάλλια ζυγίζουν 493 γραμμάρια, αποτελούνται από χαλκό 90% και ψευδάργυρο 10% και έχουν μικρή αξία.

Κάθε μετάλλιο έχει πλάτος 92,5 χιλιοστά, μήκος 109 χιλιοστά και πάχος από 4,4 έως 9,42 χιλιοστά.

Εκτός από τη νομισματική τους αξία, τα ολυμπιακά μετάλλια χρησιμεύουν και ως καλλιτεχνική εκπροσώπηση τόσο των Ολυμπιακών Αγώνων όσο και της χώρας υποδοχής, η οποία έχει την ευθύνη για το σχεδιασμό και την κατασκευή των μεταλλίων.

Τα μετάλλια της Πιονγιάνγκ έχουν ένα δυναμικό, μοντέρνο σχέδιο που δημιουργήθηκε από τον διάσημο σχεδιαστή της Νότιας Κορέας, Lee Suk-woo, όπως αναφέρει το Forbes.

ΚΟΣΜΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!