Πως γλίτωσε στο παρά πέντε τη χρεοκοπία ο Άι-Βασίλης

Μια εταιρία που οργανώνει σαφάρι… ταράνδων στη Φινλανδία έσωσε στο παρά 1’ τον Αγιο Βασίλη από μια ταπεινωτική χρεοκοπία, που θα γέμιζε θλίψη τις καρδιές εκατομμυρίων μικρών και μεγάλων παιδιών. Αν η Lapland Safaris δεν επενέβαινε σαν από μηχανής θεός (ή καλύτερα σαν φύλακας άγγελος), το εργαστήριο και το έλκηθρο θα έβγαιναν στο σφυρί, ενώ οι τάρανδοι του Αγίου θα κατέληγαν μάλλον σε καταφύγιο άγριων ζώων. Ευτυχώς, τίποτε από αυτά δεν συνέβη ούτε στη φαντασία μας ούτε στην πραγματική ζωή.

Η -πέρα για πέρα- αληθινή ιστορία είχε αίσιο τέλος, όπως αρμόζει στα χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Τον περασμένο Αύγουστο, λοιπόν, τα πυκνά μαύρα σύννεφα πάνω από το χωριό του Αϊ-Βασίλη στο Ροβανιέμι απειλούσαν να μετατραπούν σε καταιγίδα. Η εταιρία Dianordia, που διαχειρίζεται το πάρκο του «Σάντα Κλάους» στις βάθη της φινλανδικής υπαίθρου, είχε συσσωρεύσει χρέη άνω των 180.000 ευρώ και κινδύνευε να κηρύξει πτώχευση. Η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη (ακόμη και στην ίδια τη Φινλανδία) σε συνδυασμό με το εμπάργκο κατά της Ρωσίας στάθηκαν αιτία να μειωθεί δραστικά ο αριθμός των επισκεπτών στο κορυφαίο τουριστικό σύμβολο της Χώρας των Χιλίων Λιμνών.

Οπως έγραψε μάλιστα η «Telegraph», η μεγαλύτερη διαρροή επισκεπτών, πέρα από τη Ρωσία, προερχόταν από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, κατά σειρά Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία!

Οταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και η στάση πληρωμών απείχε μόλις μία εβδομάδα, η Dianordia ξεκίνησε μια διαδικτυακή καμπάνια απελπισίας σε αναζήτηση επενδυτών. Τη σανίδα σωτηρίας έριξε τελικά η Lapland Safaris, μια εταιρία που οργανώνει εκδρομές με σνόουμομπιλ και σκυλιά χάσκι για την παρατήρηση ταράνδων και άλλων άγριων ζώων, αφού το φινλανδικό κράτος δεν έδειξε διάθεση να παρέμβει.

«Ευτυχώς, αφότου έληξε η περιπέτεια όλα πηγαίνουν προς το καλύτερο», δήλωσε ο διευθυντής της τουριστικής υπηρεσίας του Ροβανιέμι, Σάνα Καρκάινεν.

ΚΟΣΜΟΣ, ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, ΦΙΛΑΝΔΙΑ, ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!