πορτογαλία-πέθανε-νεογένητο-βρέφος-ε-1232570
ΚΟΣΜΟΣ | 14.09.2023 | 17:45

Πορτογαλία: Πέθανε νεογένητο βρέφος επειδή ο πατέρας του το ξέχασε στο αυτοκίνητο

Συγκλονίζει η υπόθεση με τον θάνατο ενός βρέφους μόλις 10 μηνών στην Πορτογαλία, με το άτυχο κορίτσι να χάνει τη ζωή του γιατί ο πατέρας της το ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο και πήγε στη δουλειά του.

Όπως αναφέρει το τοπικό ΜΜΕ Correio da Manhã, το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του βρέφους συνέβη στην Αλμάδα της Πορτογαλίας, όταν ο πατέρας της, λέκτορας στη Σχολή Επιστημών και Τεχνολογίας, έφτασε σε απόσταση 100 μέτρων από τον βρεφονηπιακό σταθμό της πανεπιστημιούπολης στις 08:00 το πρωί αλλά «για αδιευκρίνιστους λόγους» δεν την πήρε μαζί του και «πήγε κατευθείαν στο γραφείο του».

Το άτυχο κορίτσι ηλικίας μόλις 10 μηνών έμεινε κλειδωμένο στο παρκαρισμένο αυτοκίνητο για ώρες «χωρίς να το αντιληφθεί ο πατέρας της ή κάποιος άλλος (…) Οι εξωτερικές θερμοκρασίες έφτασαν τους 26ºC που σημαίνει ότι εύκολα θα έφταναν τους 50ºC μέσα στο αυτοκίνητο», αναφέρει μεταξύ άλλων η Correio da Manhã.

Τελικά, ο πατέρας της πήγε στο αυτοκίνητό του γύρω στις 15:30, δηλαδή περισσότερες από 7 ώρες αργότερα, βρίσκοντας τη 10 μηνών κόρη του αναίσθητη στο κάθισμα μεταφοράς στο πίσω κάθισμα. Έντρομος προσπάθησε να τη συνεφέρει αλλά το παιδί δεν ανταποκρινόταν.

Στο σημείο έσπευσαν ιατρικές ομάδες, με έναν φοιτητή που είχε και σχετική εκπαίδευση να κάνει προσπάθειες ανάνηψης, όμως ήταν ήδη αργά. Ο θάνατος του βρέφους διαπιστώθηκε εκεί και η σορός της μεταφέρθηκε για νεκροψία – νεκροτομή ενώ θα γίνουν και ιατροδικαστικές εξετάσεις στο αυτοκίνητο.