Πορτογαλία: Ο πρόεδρος Σίλβα άσκησε βέτο στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών υγείας

Βέτο άσκησε σήμερα σε ένα από τα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνονταν στον προϋπολογισμό του 2014, σχεδόν δύο μήνες πριν από την αναμενόμενη έξοδο της Πορτογαλίας από το πρόγραμμα στήριξης ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα.

Το μέτρο αυτό αύξανε τις εισφορές υγείας —για τρίτη φορά κατά σειρά— από 2,5% έως 3,5% επί των αποδοχών των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η κυβέρνηση σκόπευε να καλύψει ένα έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό ύψους περίπου 133 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προκύψει όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας ακύρωσε άλλα μέτρα λιτότητας, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Jornal de Negocios.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας εξέφρασε αμφιβολίες για την αναγκαιότητα του μέτρου καθώς, όπως σημείωσε, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι έχουν κάνει ήδη «μεγάλες θυσίες» με τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους, προκειμένου η Πορτογαλία να μπορέσει να ανταποκριθεί στους όρους της δανειακής της σύμβασης.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΒΕΤΟ, ΜΕΤΡΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΣΙΛΒΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!