πόλεμος-στην-ουκρανία-τα-τρία-σενάρια-1016578
ΚΟΣΜΟΣ | 29.06.2022 | 22:25

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα τρία σενάρια των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εκτιμούν ως ιδιαίτερα κρίσιμη, αλλά και δύσκολη την κατάσταση που επικρατεί στον πόλεμο της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τρία σενάρια για το μέλλον της ρωσικής εισβολής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Αβρίλ Χέινς, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) μιλώντας σε ένα συνέδριο του υπουργείου Εμπορίου, ανέφερε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών βλέπουν τρία πιθανά σενάρια βραχυπρόθεσμα: το πιθανότερο είναι μια μακροχρόνια σύγκρουση στην οποία οι ρωσικές δυνάμεις θα σημειώνουν μόνο μικρά κέρδη, όχι όμως και αυτά που επιθυμεί ο Πούτιν.

Τα άλλα δύο σενάρια περιλαμβάνουν, το ένα μια σημαντική ρωσική προέλαση και το δεύτερο μια σταθεροποίηση του μετώπου με μικρά κέρδη για την Ουκρανία κοντά στη Χερσώνα και σε άλλες περιοχές στα νότια.

«Εν ολίγοις, η εικόνα παραμένει ζοφερή», πρόσθεσε η Χέινς.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «εξακολουθούμε να παρατηρούμε τον πρόεδρο Πούτιν και πιστεύουμε ότι έχει επί της ουσίας τους ίδιους πολιτικούς στόχους που είχε και προηγουμένως, δηλαδή θέλει να πάρει το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας».