ποιες-πόλεις-έχουν-τα-πιο-όμορφα-κτίρι-842628
ΚΟΣΜΟΣ | 29.09.2022 | 11:23

Ποιες πόλεις έχουν τα πιο όμορφα κτίρια παγκοσμίως; Δείτε τη θέση της Αθήνας

Η αρχιτεκτονική μιας πόλης, μαζί με τη γαστρονομία της, τα αξιοθέατά της, τη φιλοξενία της και το κλίμα της, είναι τα  βασικά στοιχεία  που μας κάνουν να την αγαπήσουμε ή να μας περάσει αδιάφορη. Όσον αφορά τα  ομορφότερα κτίρια  , πραγματοποιήθηκε  ανάλυση εκατοντάδων δρόμων και περισσότερων από 2400 κτιρίων  από τη συμβουλευτική εταιρία Online Mortgage Advisor, προκειμένου να ανακηρυχτεί η   πόλη με τα πιο όμορφα κτίρια  , κατά μέσο όρο. Με κορυφαίο σκορ το 83,3%, στην κορυφή συναντάμε τη  Βενετία  .

Ποιες πόλεις έχουν τα πιο όμορφα κτίρια παγκοσμίως; Δείτε τη θέση της Αθήνας

Στη 2η θέση βρίσκεται η  Ρώμη  με σκορ 82%, ενώ την κορυφαία τριάδα ολοκληρώνει η  Βαρκελώνη  με 81,9%. Στην 4η θέση βρίσκεται η Πράγα με 78,7% κι αμέσως μετά, στην 5η θέση βρίσκεται η Νέα Υόρκη με 77,7%.

H Visa βοηθά στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα μετά την πανδημία

Η Αθήνα του Παρθενώνα και της Πλάκας βρίσκεται στην  6η θέση με σκορ 77,5%  , ενώ την δεκάδα απαρτίζουν η Βουδαπέστη με 75,9%, η Βιέννη με 75,8%, το Bordeux της Γαλλίας με 75,3% και το Μιλάνο με 75,1%.

Ποιες πόλεις έχουν τα πιο όμορφα κτίρια παγκοσμίως; Δείτε τη θέση της Αθήνας

Όσον αφορά τις πόλεις με την πιο   δημοφιλή αρχιτεκτονική,  πάντως, τα δεδομένα αλλάζουν. Η έρευνα κατέληξε στις πόλεις με την πιο δημοφιλή αρχιτεκτονική στον κόσμο, με βάση τα post στο Instagram και τα ανάλογα hashtags. Συγκεκριμένα, το  Παρίσι  , έδωσε 123 χιλιάδες ποστ με το hashtag  #ParisArchitecture  , ισότιμο με 1.167 post ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο της πόλης, το οποίο ήταν το υψηλότερο νούμερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πόλη του κόσμου. Στη 2η θέση συναντάμε το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, με 420 ποστ ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο της πόλης κι έπειτα βρίσκεται η Βαρκελώνη, με 417. Στην κορυφαία δεκάδα αυτής της λίστας δεν συναντάμε την Αθήνα, ενώ η δεκάδα ολοκληρώνεται με το Μαϊάμι, το Μιλάνο, το Τελ Αβίβ, την Πράγα, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο και την Κοπεγχάγη, η οποία φτάνει τα 97 ποστ ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο πόλης.

πηγή:clickatlife.gr