Ποιες είναι οι καλύτερες περιοχές του κόσμου για να ζεις

Σύμφωνα με την κατάταξη του ΟΟΣΑ, η οποία προσμετρά διάφορους παράγοντες (εκπαίδευση, ανεργία, εισόδημα, ασφάλεια, υπηρεσίες υγείας, περιβάλλον, συμμετοχή στα κοινά, πρόσβαση σε γρήγορο Internet, στέγαση) η καλύτερη περιοχή στον κόσμο να ζει κανείς είναι η Κανμπέρα της Αυστραλίας. Άλλες ομοσπονδιακές περιοχές της ίδιας χώρας βρέθηκαν στις κορυφαίες θέσεις της μέτρησης, μαζί με περιοχές όπως η δυτική Νορβηγία, το Νιου Χαμσάιρ και η Μινεσότα των ΗΠΑ, καθώς και η πρωτεύουσα της Σουηδίας, η Στοκχόλμη.

Ας δούμε τις καλύτερες και τις χειρότερες περιοχές

AUSTRALIAN CAPITAL TERRITORY
Είναι η ομοσπονδιακή περιοχή στην οποία εδρεύουν η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο της χώρας και, ουσιαστικά, αποτελείται από την πρωτεύουσα Κανμπέρα. Αν και σχεδόν όλοι οι κάτοικοι είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, όλες οι υπηρεσίες λειτουργούν και οι υποδομές καλύπτουν άψογα τους μόλις 400.000 που ζουν στην πόλη. Έχουν τόσα λίγα προβλήματα που οι Αυστραλοί της δίνουν άνετα το βραβείο της πιο βαρετής πόλης στη χώρα.

NEW SOUTH WALES
Είναι η περιοχή του Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Άριστα στο περιβάλλον και στη συμμετοχή στα κοινά, σχεδόν άριστα στην ασφάλεια και στις υπηρεσίες υγείας.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Υψηλό επίπεδο ζωής συνολικά σε όλους τους τομείς. Η χώρα αριστεύει στο καθαρό περιβάλλον, στην πρόσβαση σε υπηρεσίες, στη χαμηλή ανεργία και στη χαμηλή εγκληματικότητα.

Δείτε εδώ τις υπόλοιπες

ΚΟΣΜΟΣ, ΟΟΣΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση