Ποιες είναι οι 13 χώρες που δεν «άγγιξε» ο κορονοϊός - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
21
Οκτώβριος
Back

Ποιες είναι οι 13 χώρες που δεν «άγγιξε» ο κορονοϊός

Ποιες είναι οι 13 χώρες που δεν «άγγιξε» ο κορονοϊός

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορονοιού αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα υπάρχουν 13 χώρες εδάφη που φαίνεται να μην έχουν προσελκύσει τον ιό.

Βλέποντας το σχετικό κατάλογο, για κάποιες χώρες είναι λογικό να υπάρχουν αμφισβητήσεις, ωστόσο έχει ενδιαφέρον η λίστα με τις χώρες αυτές που στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι μικρά νησιωτικά κράτη ή μακρινές περιοχές στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό Ωκεανό.

-Τόνγκα: Αποτελούμενη από περίπου 170 νησιά, εκ των οποίων κατοικούνται τα 36, η χώρα αυτή του νότιου Ειρηνικού έκλεισε σχεδόν με την απαρχή της πανδημίας τα σύνορά της.

-Τουβαλού: Βρίσκεται στον κεντρικό Ειρηνικό, περίπου στα μισά μεταξύ Χαβάης και Αυστραλίας. Αποτελείται από τέσσερα κοραλλιογενή νησάκια και πέντε ατόλες, συνολικής έκτασης μόλις 26 τ.χλμ.. Ο πληθυσμός δεν ξεπερνά τους 10.000 κατοίκους.

-Τοκελάου: Βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό και αποτελείται από μόλις τρεις τροπικές κοραλλιογενείς ατόλες. Έχει έκταση 10 τ.χλμ., μόλις 1.500 κατοίκους -εκ των οποίων έχει εμβολιαστεί πλήρως το 68,6%- και κανένα κρούσμα.

-Νιούε: Βρίσκεται βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, στον νότιο Ειρηνικό. Είναι το μεγαλύτερο κοραλλιογενές νησί στον πλανήτη και η πρώτη χώρα που απέκτησε Wi-Fi στον κόσμο, το 2003.

-Ναούρου: Είναι η τρίτη μικρότερη χώρα σε μέγεθος στον κόσμο. Αποτελείται από ένα νησί, στο οποίο κατοικούν 10.000 άνθρωποι.

-Κιριμπάτι: Τριάντα δύο ατόλες και ένα κοραλλιογενές νησί αποτελούν αυτή την Covid-free δημοκρατία στον κεντρικό Ειρηνικό.

– Νήσοι Κουκ: Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα 15 μικρών νησιών στον νότιο Ειρηνικό, που αποτελούν αυτοδιοικούμενη περιοχή, συνδεδεμένη με τη Νέα Ζηλανδία.

– Ομοσπονδιακές Πολιτείες Μικρονησίας: Στον Ειρηνικό, αποτελείται από εκατοντάδες νησιά, συνολικής έκτασης 700 τ.χλμ. και περίπου 105.000 κατοίκων.

-Νήσος Αγίας Ελένης: Βρετανικό υπερπόντιο έδαφος στο νότιο Ατλαντικό Ωκεανό -μια από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές στον κόσμο- είναι γνωστό ως ο τόπος εξορίας του Ναπολέοντα.

– Νήσοι Πίτκερν: Σύμπλεγμα τεσσάρων ηφαιστειακών νησιών, αποτελούν τη μοναδική βρετανική υπερπόντια επικράτεια στον Ειρηνικό Ωκεανό. Βρίσκεται μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και του Περού.

– Αμερικανική Σαμόα: Στο νότιο Ειρηνικό, αποτελείται από πέντε νησιά και δύο ατόλες και έχει περίπου 55.000 κατοίκους.

-Τουρκμενιστάν: Εγείρει για πολλούς ειδικούς ερωτήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της, δεν έχει καταγράψει ούτε ένα κρούσμα μεταξύ των 6 εκατομμυρίων κατοίκων της.

– Βόρεια Κορέα (εδώ γελάνε): Με πληθυσμό 25 εκατομμύρια κατοίκους, είναι η μεγαλύτερη χώρα που δεν έχει αναφέρει, επισήμως, ούτε ένα κρούσμα της Covid-19.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!