πλούσιος-γάλλος-συμπεριέλαβε-στη-δια-851241
ΚΟΣΜΟΣ | 09.12.2020 | 12:44

Πλούσιος Γάλλος συμπεριέλαβε στη διαθήκη του τις γάτες του μουσείου Ερμιτάζ!

Ένας ανώνυμος εύπορος Γάλλος επέλεξε να συμπεριλάβει στη διαθήκη του τις 50 γάτες του μουσείου Ερμιτάζ στη Ρωσία.

Περίπου 50 γάτες ζουν στο Χειμερινό Ανάκτορο που στεγάζει περίπου τρία εκατομμύρια έργα τέχνης, κειμήλια και γλυπτά, σύμφωνα με το CNN. Στον χώρο αυτό διαμένουν γάτες από την εποχή της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ, η οποία βασίλευσε από το 1741 έως το 1761, όπως σημειώνει το μουσείο. Η Μεγάλη Αικατερίνη, ιδρύτρια του μουσείου Ερμιτάζ, ήταν εκείνη που έχρισε τις γάτες ως φύλακες των γκαλερί, καθώς μπορούσαν να κρατήσουν τα ποντίκια μακριά από τα έργα τέχνης. 

Σήμερα, τις φροντίζουν εθελοντές και το προσωπικό του μουσείου και τα έξοδα για την διατροφή τους καλύπτονται από δωρεές. Μάλιστα, έχουν δικό τους πλυντήριο και τις φροντίζει ντόπιος κτηνίατρος. Ο γενικός διευθυντής του μουσείου, Μίκαηλ Πιοτροκόφσκι, δήλωσε σε μια συνέντευξη Τύπου, σχετικά με τον Γάλλο φιλάνθρωπο και φιλόζωο, ότι συμπάθησε τόσο τις γάτες που τους άφησε ένα «μικρό ποσό» στη διαθήκη του. «Το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο αλλά είναι πολύ σημαντικό όταν ένας άνθρωπος γράφει την διαθήκη του. Μας τηλεφώνησαν οι Γάλλοι δικηγόροι και δεν είναι καθόλου απλή διαδικασία αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον σωστά; Τόσο όμορφη χειρονομία από τη Γαλλία», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Γάλλος ευεργέτης, που παραμένει ανώνυμος, δεν είναι ο μόνος που δείχνει τη συμπάθειά του στις γάτες του μουσείου. Ενδεικτικό είναι ότι φέτος περισσότεροι από 800 ανθρώπους κατέθεσαν στο μουσείο τα έργα τους (ζωγραφιές και φωτογραφίες, κυρίως) για την Ημέρα της Γάτας του Ερμιτάζ.