Πλησιάζει το τέλος για το ρομπότ της Rosetta;

Το ρομποτικό όχημα Philae κινδυνεύει να μείνει από μπαταρία, γιατί δεν έχει επαφή με τις ηλιακές ακτίνες και οι επιστήμονες θα χρειαστεί να μετακινήσουν, καθώς χωρίς επαναφόρτιση, η διάρκεια ζωής του ρομπότ δεν ξεπερνά τις 50 ώρες
Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», το γεγονός ότι η συσκευή βρίσκεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας στη σκιά, προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιστήμονες, οι οποίοι , εντός των επόμενων ωρών, πιστεύουν πως θα έχουν εντοπίσει το ακριβές στίγμα της. Στο μεταξύ, το ρομποτικό όχημα διαθέτει πάνω από 50 ώρες διάρκεια ζωής χωρίς να εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία, επισημαίνουν αξιωματούχοι της ESA.
«Η συσκευή προσεδαφίστηκε στην επιφάνεια του κομήτη «Tchouri», «λειτουργεί καλά», αλλά βρίσκεται χωρίς αμφιβολία «σε μία απότομη πλαγιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Φιλίπ Γκοντόν, επικεφαλής του προγράμματος Rosetta στο Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών (CNES) στην Τουλούζη. «Η μπαταρία του λειτουργεί καλά και τον τροφοδοτεί με ενέργεια. Έχουμε τη δυνατότητα να του στέλνουμε εντολές και μας στέλνει δεδομένα. Όλα τα επιστημονικά όργανα στα οποία στείλαμε εντολές, λειτούργησαν σωστά», πρόσθεσε.
Ωστόσο, με βάση τις φωτογραφίες που στέλνει η συσκευή, «βρίσκεται χωρίς αμφιβολία σε μία πλαγιά με μεγάλη κλίση». Το ρομποτικό όχημα διαθέτει έξι φωτογραφικές μηχανές και παίρνει φωτογραφίες προς διάφορες κατευθύνσεις. Στη μία φαίνεται ο ουρανός, στην άλλη το έδαφος και σε μία τρίτη ένας βράχος. Μετά την προσεδάφισή του στην προγραμματισμένη τοποθεσία επί της επιφάνειας του κομήτη Tchouri , το ρομπότ έκανε δύο αναπηδήσεις, διότι δεν λειτούργησαν τα άγκιστρα. Κατά συνέπεια, το Philae έχει απομακρυνθεί κατά ένα χιλιόμετρο από το σημείο της αρχικής του προσεδάφισης, υποστηρίζουν αξιωματούχοι της ESA.
ΚΟΣΜΟΣ, ΡΟΜΠΟΤ, ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ, PHILAE, ROSETTA


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!