Ποιος είναι ο προπονητής των 12 παιδιών που εγκλωβίστηκαν στην Ταϊλάνδη

Υπεύθυνος της περιπέτειας των δώδεκα παιδιών που εγκλωβίστηκαν για 17 ολόκληρες ημέρες στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης φέρεται να είναι ο Εκαπόλ Τσάνταγουόνγκ, ο 25χρονος βοηθός προπονητή, ο οποίος συνόδευε τα παιδιά στην εκδρομή τους και διασώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης.

Είχε την ευθύνη των παιδιών και παρά τον άσχημο καιρό και τις πινακίδες που υπήρχαν στην είσοδο του σπηλαίου και ενημέρωναν για τους κινδύνους, επέλεξε να συνεχίσει την περιήγηση της ομάδας του στο σπήλαιο.

Ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας των παιδιών είχε ένα ραντεβού και δεν μπορούσε να ακολουθήσει στην εκδρομή και έτσι είπε στον συνεργάτη του, τον Εκαπόλ, να τα αναλάβει.

Πριν φύγουν ο προπονητής έδωσε κάποιες συμβουλές στον βοηθό του και του πρότεινε να πάρει μαζί του κάποια μεγαλύτερα παιδιά για να τον βοηθούν στην επιτήρηση.

Πριν οι διασώστες καταφέρουν να τον απεγκλωβίσουν ο βοηθός προπονητής είχε στείλει γράμμα προς όλους τους γονείς με το οποίο τους ζητούσε συγγνώμη για την τροπή που πήρε η εκδρομή και είχε ζητήσει να είναι ο τελευταίος που θα βγει από το σπήλαιο παρόλο που η υγεία του ήταν στην χειρότερη κατάσταση.

Οι γονείς τον καθησύχασαν λέγοντάς του πως δεν ήταν αυτός ο υπεύθυνος για την αγωνία τους και ότι σίγουρα τα παιδιά ήταν πιο ασφαλή επειδή ήταν μαζί του και όχι μόνα τους.

Το BBC Ταϊλάνδης το οποίο κάνει ένα ειδικό αφιέρωμα στον πρώην προπονητή αναφέρει ότι ο 25χρονος είχε δύσκολα παιδικά χρόνια και ότι γνωρίζει από διαλογισμό, μια γνώση που βοήθησε τον ίδιο και τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τον εγκλωβισμό τους στο σκοτεινό σπήλαιο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΑΙΛΑΝΔΗ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ, 12 ΠΑΙΔΙΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!