πήγε-τον-σκύλο-της-για-περιποίηση-και-τ-1054035
ΚΟΣΜΟΣ | 28.07.2022 | 09:36

Πήγε τον σκύλο της για περιποίηση και τον παρέλαβε… νεκρό

Σε εφιάλτη μετατράπηκε μια απλή επίσκεψη σε ένα κομμωτήριο σκύλων της αλυσίδας PetSmart στο Πίτσμπουργκ για τον Κόμπε, ένα κανίς που, όπως όλα δείχνουν… βασανίστηκε μέχρι θανάτου από τους υπαλλήλους καταστήματος..

Το τραγικό γεγονός συνέβη το 2020. Η AJ Ross, αθλητική ρεπόρτερ του CBS, πήγε τον 12χρονο σκύλο της στο κατάστημα για να του κόψουν τα νύχια. Η ίδια δεν μπόρεσε να μείνει στο πλευρό του Κόμπε κατά τη διάρκεια του ραντεβού του, αφού τότε κάτι τέτοιο απαγορευόταν, εξαιτίας των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοΐού.

Έτσι τον άφησε, έφυγε και όταν επέστρεψε τον βρήκε άψυχο πάνω στο τραπέζι περιποίησης. Η Ross κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρείας PetSmart, μετά το τραγικό συμβάν, καθώς και εναντίον δύο πρώην υπαλλήλων που συμμετείχαν στα γεγονότα και οι οποίοι δεν εργάζονται πλέον στην εταιρεία.

Υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησαν οι υπάλληλοι ήταν ακατάλληλος και πως η μέθοδος και τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν ήταν αυτά που οδήγησαν στην απώλεια των αισθήσεων του και στον θάνατό του από στραγγαλισμό.

Οι δύο υπάλληλοι ονομάζονται Julie Miller και Elizabeth Doty και εκκρεμεί δίκη εις βάρος τους για κατηγορίες που αφορούν κακοποίηση ζώων και που σχετίζονται με τον θάνατο του Κόμπε.

To πιο τρανταχτό, ίσως και το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο που κρατάει στα χέρια της η Ross και ίσως την βοηθήσει να κερδίσει τις δικαστικές διαμάχες είναι το επίμαχο βίντεο που δόθηκε τώρα, δύο χρόνια μετά, στη δημοσιότητα. Mάλιστα, είναι τραβηγμένο από τις κάμερες του ίδιου του καταστήματος και η ίδια η Ross το δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο twitter, προσευχόμενη να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Τα πλάνα δείχνουν την ιδιοκτήτρια να μπαίνει με τον Κόμπε στο μαγαζί και να τον εμπιστεύεται στα χέρια των… ειδικών. Ύστερα υπάρχει πλάνο που απεικονίζει τους υπαλλήλους να δένουν σφιχτά με ιμάντες το σκυλί από διάφορα σημεία πάνω στο τραπέζι περιποίησης και να τον κρεμούν στον αέρα, προκειμένου να του κόψουν τα νύχια. Ο σκύλος φανερά ταλαιπωρημένος, σύντομα υποφέρει και οι υπάλληλοι προσπαθούν να τον επαναφέριυν, χωρίς αποτέλεσμα…