Περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας από μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
25
Μάι
Back

Περικοπές 2.000 θέσεων εργασίας από μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό

Η εταιρία Thomson Reuters ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταργήσει περίπου 2.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως – περίπου το 4% του εργατικού της δυναμικού – και θα επιβαρυνθεί το τέταρτο τρίμηνο με 200 εκατ. έως 250 εκατ. δολάρια για τον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων της.

Η αναδιάρθρωση σε 39 χώρες και 150 σημεία θα επηρεάσει κυρίως τους τομείς Financial & Risk και Enterprise, Technology & Operations, όπως ανακοίνωσε η εταιρία παροχής οικονομικών πληροφοριών και ειδήσεων. Σύμφωνα με εκπρόσωπό της εταιρίας, αυτή τη στιγμή απασχολεί 48.000 άτομα παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζιμ Σμιθ, οι αλλαγές εντάσσονται στο πλαίσιο μιας πολύχρονης προσπάθειας για τον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων.

Η Thomson Reuters είναι η μητρική εταιρία της Reuters News. Σύμφωνα με σημείωμα προς τους εργαζομένους, δεν θα μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στο δημοσιογραφικό τμήμα της Reuters.

Η εταιρία ανακοίνωσε οριακά χαμηλότερα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 286 εκατ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή, συγκριτικά με 293 εκατ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!