Παραιτούνται 1200 γιατροί στα νοσοκομεία της Γαλλίας

Σε μαζική έξοδο προχωρούν 1200 γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία στην Γαλλία καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας και τα ελλειμματικά κονδύλια για τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Την πρόθεσή τους για μαζική παραίτηση έκαναν γνωστή με επιστολή τους στην υπουργό Ανιές Μπιζέν, οι γιατροί, μεταξύ αυτών ανώτατα στελέχη.

Κάτι ανάλογο δεν έχει συμβεί ξανά στην Γαλλία, γεγονός που μαρτυρά το τις διαστάσεις της κρίσης στον χώρο τω νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί διαμαρτύρονται για «την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας που θέτει σε αμφισβήτηση την ποιότητα της περίθαλψης και απειλεί την ασφάλεια των ασθενών».

Απογοητευμένοι ακόμη δηλώνουν «για την ανεπάρκεια του προγράμματος έκτακτης ανάγκης» που ανήγγειλε η υπουργός τον περασμένο Νοέμβριο, υποσχόμενη 200 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Γάλλοι γιατροί υποστηρίζουν ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση των νοσοκομείων ε επιπλέον 600 εκατομμύρια ευρώ και πετάνε την ιατρική ποδιά μέχρι να τεθούν νέες προτάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σημειώνεται η Γαλλία βρίσκεταισε γενικότερο αναβρασμό και σε τροχιά απεργιακών κινητοποιήσεων για το συνταξιοδοτικό.

Η μαζική αντίδραση των Γάλλων γιατρών έπεται των πολυάριθμων κινητοποιήσεων του παραϊατρικού προσωπικού, των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης καθώς και της συμμετοχής των νοσοκομειακών σε δυο μεγάλες διαδηλώσεις.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, 1200 ΓΙΑΤΡΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!