Παραιτείται ο CEO της Nissan λόγω χρηματικού σκανδάλου

Tην παραίτηση του αναμένεται να υποβάλλει ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan Hiroto Saikawa έπειτα από ανακάλυψη του διοικητικού συμβουλίου της ιαπωνικής εταιρίας, ότι εισέπραττε επιπλέον και πέραν του δέοντος χρήματα ως μπόνους.

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο των διευθυντών της Nissan κάλεσε τον Saikawa να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και εκείνος το αποδέχθηκε, καθώς μετά από εσωτερική έρευνα αποκαλύφθηκε πως ο Saikawa είχε λάβει χρήματα μέσω του σχήματος αποτίμησης μετοχών της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Saikawa έλαβε επιπλέον 90 εκατ. Γιεν (λίγο πάνω από 760.000 ευρώ) μέσω των δικαιωμάτων αποτίμησης μετοχών. Ο διευθύνων σύμουλος της ιαπωνικής εταιρίας παραδέχθηκε ότι ο ίδιος και αρκετά άλλα στελέχη της Nissan, είχαν δεχθεί τέτοιες αθέμιτες πληρωμές.

Ο Saikawa θα παραιτηθεί από το τιμόνι της Nissan στις 16 Σεπτεμβρίου με τον Yasuhiro Yamauchi, γενικό διευθυντή της Nissan, να αναλαμβάνει προσωρινά το ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ιαπώνων Yasushi Kimura, ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει οριστικά τον Ιάπωνα θα έχει βρεθεί λογικά μέχρι και το τέλος του Οκτώβρη.

Τέλος και σύμφωνα με τοπικά ιαπωνικά μέσα η Nissan εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει τα μπόνους που δίνονται στα στελέχη της μέσω του σχήματος αποτίμησης μετοχών της εταιρείας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, NISSAN, CEO


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!