Πανεπιστήμιο Μυθολογίας θέλουν σε Πιερία

Τη δημιουργία ενός πρότυπου ιδρύματος ανωτάτων σπουδών με αντικείμενο τη μελέτη της ελληνικής μυθολογίας επιδιώκουν οι δήμοι Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού, σε μια προσπάθεια προβολής της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου, όπου γεννήθηκε η μυθολογία.

Οι πρώτες ιδέες προέκυψαν πριν από περίπου 2,5 χρόνια, ενώ οι τρεις τοπικές Αυτοδιοικήσεις ξεκίνησαν συζητήσεις για ζητήματα όπως η μορφή του ιδρύματος, οι κατάλληλες επαφές με πανεπιστημιακούς, η εξασφάλιση της χρηματοδότησής του, οι υποδομές που θα το φιλοξενήσουν και το αντικείμενο των σπουδών του.

Στην τελευταία του συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο του Δίου-Ολύμπου ενέκρινε τη συμμετοχή του στην «Όλυμπος Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ» για την ίδρυση του πανεπιστημίου μυθολογίας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, έχει στείλει ήδη σχετική επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, ενώ -όπως ανέφερε και ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Ζήνων Σατραζέμης– το επόμενο βήμα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ιδεών για το πώς θα συγκροτηθεί αυτό το ανώτατο πανεπιστημιακό ίδρυμα, που θα ανήκει στους τρεις δήμους.

 

ΚΟΣΜΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!