Παναγία των Παρισίων: Στη δημοσιότητα σχέδια ανοικοδόμησης (φωτο)

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε πει πως η ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων θα γίνει σε πέντε χρόνια. Έτσι λοιπόν οι αρχιτέκτονες έχουν πιάσει δουλειά. Ανάμεσά τους και ο διάσημος αρχιτέκτονας Βενσάν Καλεμπό ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδιά του για την ανοικοδόμητη του καθεδρικού ναού.

Ο Καλεμπό παρουσίασε εντυπωσιακά σχέδια με την ανακατασκευή της στέγης του ναού και της μετατροπής της σε πεδίο παραγωγής ενέργειας, προτείνοντας να περιέχει ακόμα και υδροπονικό αγρόκτημα. Η πρόταση του αν τελικά εγκριθεί από την γαλλική κυβέρνηση θα μετατρέψει την Παναγία των Παρισίων σε οικολογικό κτίριο, ικανό να παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει, ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να παράγει 21 τόνους φρούτων και λαχανικών το χρόνο.

notre2-618-94c34e3e
notre3-618-1a9d37ed
notredame1-618-98049049
panagia_parision

 

«Αυτή η ανείπωτη καταστροφή απ’ τη φωτιά έχει αφυπνίσει τη φαντασία και κάπως αντηχεί την τωρινή κρίση της εκκλησίας, καθώς και τις περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε μέσω της κλιματικής αλλαγής» τόνισε χαρακτηριστικά ο διάσημος αρχιτέκτονας και συνέχισε: «Ο Καθεδρικός ναός θα γίνει μια υποδειγματική οικολογική μηχανική δομή και η εκκλησία ένας πραγματικός πρωτοπόρος στην περιβαλλοντική προστασία».

Το σχέδιο του Βενσάντ Καλεμπό περιλαμβάνει την ανοικοδόμηση της στέγης του ναού της Παναγίας των Παρισίων από διασταυρούμενες ξύλινες δοκούς, μεταξύ των οποίων θα τοποθετηθούν ειδικά κρύσταλλα με ένα στρώμα κατασκευασμένο από άνθρακα, υδρογόνο, άζωτο και οξυγόνο, ώστε να μπορεί να απορροφήσει το φως και να το μετατρέπει σε ενέργεια.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΑ, ΣΧΕΔΙΑ, 1 ΙΑΝΟΥΡΙΟΥ, ΠΑΡΙΣΙΩΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!