Π. Μιλάνου: «Πάρτι διαφθοράς» από 40 συμβούλους

Σαράντα περιφερειακοί σύμβουλοι της ευρύτερης περιφέρειας του Μιλάνου κατηγορούνται για παράνομη χρήση κρατικών χρηματοδοτήσεων που προοριζόταν για να καλύψει υποτιθέμενες δαπάνες για την ενάσκηση των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το πολλοστό σκάνδαλο αυτό αφορά το ότι οι συγκεκριμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι, τόσο του μπερλουσκονικού Κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) και της Λέγκας του Βορρά, χρησιμοποιούσαν τα κονδύλια για να πληρώνουν δείπνα σε ακριβά εστιατόρια, τσιγάρα, ακόμη και πακέτα σοκολατάκια που αγόραζαν σε καφέ μπαρ.

«Εκτός από τον καθαρό μισθό των 9.000 ευρώ το μήνα, οι σύμβουλοι (. . .) κατάφερναν να δικαιολογήσουν μια σειρά πρόσθετα έξοδα», τονίζει η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα σε σχετικό δημοσίευμα.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο της Ιταλίας θα έπρεπε να ερευνά το πώς δαπανώνται τα χρήματα που διαθέτουν οι πολιτικές δυνάμεις των περιφερειών της χώρας. Πρακτικά όμως αυτό είναι αδύνατον: οι πολιτικοί αποστέλλουν μόνο ένα τελικό απολογισμό των εξόδων τους, χωρίς να υπεισέρχονται σε λεπτομέρειες για τη χρήση των πόρων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα, στο σκάνδαλο εμπλέκεται και η πρώην περιφερειακή σύμβουλος Νικόλ Μινέτι (που κατηγορείται για προαγωγή της πορνείας στην δίκη για τα διαβόητα πάρτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι) αλλά και ο Ρέντσο Μπόσι, ο γιος του πρώην ηγέτη της Λέγκας του Βορρά Ουμπέρτο Μπόσι.

Η Μινέττι –αποκαλύπτει η Κοριέρε– πλήρωνε με χρήματα των Ιταλών φορολογουμένων δείπνα οκτακοσίων ευρώ, ενώ επίσης αγόραζε βιβλία, όπως για παράδειγμα ένα που τιτλοφορείται Mignottocrazia (Πορνοκρατία).

ΚΟΣΜΟΣ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!