ουκρανία-τρεις-νεκροί-από-ρωσική-πυρα-1058650
ΚΟΣΜΟΣ | 29.09.2022 | 18:25

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσική πυραυλική επίθεση στο Ντνίπρο

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα πυραυλική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, χτυπώντας μια κατοικημένη συνοικία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν άλλοι πέντε, ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βαλεντίν Ρεζνίτσενκο στο Telegram.

Ανάμεσα στους τρεις νεκρούς ήταν και δύο παιδά, ενώ στους τραυματίες συμπεριλαμβάνεται και ένα 12χρονο κορίτσι, το οποίο ανέσυραν οι διασώστες από ένα κατεστραμμένο κτίριο. Αρκετές κατοικίες καταστράφηκαν και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συνεχίζουν να σκάβουν μέσα στα ερείπια για να βρουν επιζώντες.

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσε μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόβσκ, με σχεδόν 90 πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας Συνολικά, η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε περισσότερα από 60 κτίρια, ενώ επηρεάστηκε και η μετακίνηση, η αγορά και η ηλεκτροδότηση της πόλης.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ουκρανία, τέσσερις από τους πέντε πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη Su-35 καταρρίφθηκαν από την Ταξιαρχία Αντιαεροπορικών Πυραύλων του Ντνίπρο.