ουκρανία-τα-himars-και-τα-m270-έχουν-βάλει-στόχο-1034436
ΚΟΣΜΟΣ | 18.07.2022 | 00:00

Ουκρανία: Τα HIMARS και τα M270 έχουν βάλει στόχο ρωσικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία

Οι ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην κατεχόμενη Κριμαία είναι μεταξύ των στόχων που θα χτυπήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας στην Ουκρανία.

Δημοσιογράφος ρώτησε τον εκπρόσωπο της Διεύθυνσης εάν η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα συστήματα HIMARS και M270 στο έδαφος της Κριμαίας.

«Σήμερα, η χερσόνησος της Κριμαίας έχει γίνει απλώς ένας κόμβος για τη μεταφορά όλου του εξοπλισμού και των όπλων που προέρχονται από τη Ρωσική Ομοσπονδία στις νότιες περιοχές της χώρας μας.

Δεύτερον, βλέπετε πόσο ενεργά χρησιμοποιείται ο στόλος της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την εκτόξευση πυραύλων στο έδαφός μας. Πρόκειται για πυραύλους Kalibr, φρεγάτες, μικρά πυραυλικά πλοία, υποβρύχια, που βρίσκονται συνεχώς σε υπηρεσία μάχης, περιμένουν εντολές και μετά πραγματοποιούν εκτοξεύσεις, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

«Εξαιτίας αυτού, είναι επίσης ένας από τους στόχους που πρέπει να χτυπηθούν για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών μας, των εγκαταστάσεων μας και της Ουκρανίας γενικότερα».

Στις 15 Ιουλίου, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το HIMARS σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει ανησυχίες ότι ένα πλήγμα σε ρωσικό έδαφος θα χειροτερέψει τις σχέσεις με τη Μόσχα, που είναι ήδη τεταμένες.