ουκρανία-συνεχείς-διακοπές-ρεύματος-1058650
ΚΟΣΜΟΣ | 29.10.2022 | 09:19

Ουκρανία: Συνεχείς διακοπές ρεύματος

Στην Ουκρανία σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι, πλήττονται από διακοπές ηλεκτροδότησης, μετά τις πρόσφατες ρωσικές επιδρομές σε ενεργειακές υποδομές της χώρας, όπως δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Σε πολλές πόλεις και συνοικίες της χώρας μας γίνονται διακοπές ρεύματος για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος. «Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια Ουκρανοί βιώνουν αυτή τη στιγμή αυτές τις διακοπές», πρόσθεσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα είναι η πόλη «Κίεβο και η επαρχία του», οι επαρχίες Ζιτομίρ (κεντροδυτικά), Πολτάβα, Τσερκάσι και Κιρόβογκραντ στο κέντρο, Ρίβνε (δυτικά), Χάρκοβο (ανατολικά), Τσερνιγκίβ και Σούμι στα βόρεια.

Η ιδιωτική ουκρανική εταιρεία DTEK ανακοίνωσε πως προγραμματίζονται για τις επόμενες ημέρες στο Κίεβο και την επαρχία του «πρωτοφανείς» διακοπές στην παροχή ηλεκτροδότησης λόγω των σημαντικών ζημιών που προκλήθηκαν στο ενεργειακό σύστημα στην Ουκρανία από τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατήγγειλε, ότι οι Ρώσοι στρατιώτες στην κατεχόμενη Χερσώνα επιδίδονται σε μαζικές κλοπές ιατρικού εξοπλισμού και ασθενοφόρων, επιχειρώντας να την καταστήσουν “νεκρή” ζώνη.

Δεν πείθουν οι διαβεβαιώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να κάνει χρήση πυρηνικών, με τον Αμερικανό πρόεδρο να διερωτάται γιατί ο Ρώσος πρόεδρος μιλά διαρκώς για πυρηνικά. Την ίδια ώρα, το γερμανικό Spiegel αποκαλύπτει ότι η Ρωσία ετοίμαζε πυρηνικά χτυπήματα, επικαλούμενο υποκλοπές ρωσικών συνομιλιών.

Πηγές: EΡΤNEWS, ΑΠΕ-ΜΠΕ