ουκρανία-ρώσοι-στρατιώτες-παραλίγο-ν-1027004
ΚΟΣΜΟΣ | 31.05.2022 | 02:00

Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες παραλίγο να πυροβολήσουν τον διοικητή τους

Η Υπηρεσία Πληροφοριών στην Ουκρανία υποστηρίζει ότι έχει στοιχεία πως Ρώσοι στρατιώτες αρνούνται να συμμετάσχουν στην επίθεση καθώς υφίστανται σημαντικές απώλειες.

Σύμφωνα με καταγεγραμμένη συνομιλία που υποκλάπηκε από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, Ρώσοι στρατιώτες στην περιοχή του Ντονέτσκ παραλίγο να πυροβολήσουν τον στρατηγό τους και περιφερειακό διοικητή, Valeriy Solodchuk και τους σωματοφύλακές του.

Ο Ρώσος στρατηγός έφτασε στην περιοχή για να καταπνίξει την εξέγερση που ξέσπασε ανάμεσα στους στρατιώτες και να αναγκάσει τους «αρνητές» να συνεχίσουν τον αγώνα.

Οι στρατιώτες αρνήθηκαν να υπακούσουν στη διαταγή και ήταν έτοιμοι να πυροβολήσουν τον στρατηγό και όποιον τον συνόδευε. Ως εκ τούτου, ο Ρώσος στρατηγός έφυγε γρήγορα από την πρώτη γραμμή, πριν ξεσπάσουν χειρότερες συγκρούσεις.

Ένα μέλος του ρωσικού στρατού παραπονιέται σε μια συνομιλία με τη σύζυγό του ότι μόνο το ένα τρίτο της ταξιαρχίας τους (πάνω από 600 άτομα) παραμένει, οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. «Δεν θέλω να μείνω ούτε λεπτό ακόμα εδώ», φαίνεται να λέει ο Ρώσος στρατιώτης στην συνομιλία που υπέκλεψε η Υπηρεσία Πληροφοριών στην Ουκρανία.

Επίσης, οι Ρώσοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς από το Κρασνοντάρ, που συμμετείχαν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο-Απρίλιο και τους οποίους η Εθνοφρουρά προσπάθησε να στείλει ξανά εκεί, υπέβαλαν μαζικές αναφορές με την άρνησή τους να πάνε να πολεμήσουν, αναφέρουν τα ουκρανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.