ουκρανία-ρώσοι-στρατιώτες-αυτοπυροβ-1017236
ΚΟΣΜΟΣ | 11.05.2022 | 20:45

Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες αυτοπυροβολούνται για να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου

Ρωσικά στρατεύματα  αυτοπυροβολούνται στην πρώτη γραμμή για να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου του Πούτιν, ισχυρίστηκε ένας στρατιώτης που έχει παραδοθεί στην Ουκρανία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Mirror.

Ο Αντρέι Ουσάκοφ, 20 ετών, είπε ότι νεαροί στρατιώτες, που έχουν χάσει το ηθικό τους, χρησιμοποιούν τα όπλα τους για να αυτοκτονήσουν.

«Κάποιοι θέλουν να πάνε σπίτι τους ως Cargo 300 – που σημαίνει τραυματισμένοι – χρησιμοποιώντας τα όπλα τους για να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς». Ο Ουσάκοφ ισχυρίστηκε ότι γνώριζε δύο στρατιώτες που είχαν αυτοκτονήσει από απόγνωση επειδή δεν μπορούσαν πλέον να αντεπεξέλθουν στη δύνη του πολέμου.

«Όλοι ήταν πανικοβλημένοι και ήθελαν να φύγουν, αλλά δεν υπήρχε τρόπος», είπε σε συνέντευξή του στον Ουκρανό δημοσιογράφο Volodymyr Zolkin. «Η μόνη επιλογή να γυρίσουν πίσω ήταν ως τραυματίες. Μερικοί άνθρωποι δεν άντεξαν και αυτοπυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν».

Ο νεαρός Ρώσος στρατιώτης αναφέρει στην αποκαλυπτική μαρτυρία του ότι «τουλάχιστον δύο στρατιώτες αυτοπυροβολήθηκαν, επειδή δεν μπορούσαν να [αντεπεξέλθουν], δεν υπήρχε άλλη διέξοδος». «Διανοητικά δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτό που συνέβαινε εκεί».

Εκτός από τον φόβο του θανάτου στη μάχη με τους Ουκρανούς, υπήρχε και μια σημαντική έλλειψη εφοδιασμού, είπε. «Δεν υπήρχε φαγητό, ούτε νερό».

H Ρωσία έχει χάσει το ένα τέταρτο των δυνάμεών της στην Ουκρανία

‘Οταν ρωτήθηκε τι είδους ήταν οι στρατιώτες που αυτοκτονούσαν ή αυτοτραυματίζονταν, δήλωσε ότι ήταν τα «συνηθισμένα παιδιά» από τα απομακρυσμένα χωριά της Ρωσίας.

Ένας στρατιώτης είδε τη φρίκη του πολέμου και «απλώς έφυγε, αυτοπυροβολήθηκε» και σκοτώθηκε. Άλλοι είναι γνωστό ότι αυτοπυροβολήθηκαν στα άκρα τους ελπίζοντας να τους στείλουν σπίτι.

Οι ειδήσεις για την απελπισία των Ρώσων στρατιωτών έρχονται εν μέσω αναφορών για ακόμη περισσότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Ρωσία κατά την εισβολή της στην Ουκρανία. Πριν από λίγες μέρες, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να αντιμετωπίζει έλλειμμα όπλων αφού υποτίμησε την αντίσταση των Ουκρανών.

Ο Sir Tony, ο Αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας, είπε επίσης ότι η Ρωσία έχασε το ένα τέταρτο των δυνάμεών της στην Ουκρανία και δυσκολεύεται πολύ στο βασικό πεδίο μάχης στο Ντονμπάς, στα ανατολικά της χώρας.

«Μιλάμε για σοβαρό αντίκτυπο στις ένοπλες δυνάμεις τους», είπε. «Έχει αποσυρθεί ουσιαστικά το 25% των δυνάμεών τους – είτε μέσω του θανάτου ανθρώπων είτε μέσω της ζημιάς στις τακτικές ομάδες των τάγματός τους».