Ουκρανία: Ρωσικά πολεμικά πλοία απωθήθηκαν 100 χλμ από τις ακτές - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
5
Δεκέμβριος
Back

Ουκρανία: Ρωσικά πολεμικά πλοία απωθήθηκαν 100 χλμ από τις ακτές

Το Πολεμικό Ναυτικό στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι απώθησε έναν στόλο ρωσικών πολεμικών πλοίων σε απόσταση άνω των 100 χιλιομέτρων από την ακτή της Μαύρης Θάλασσας.

Η ομάδα των ρωσικών σκαφών «αναγκάστηκε να αλλάξει τακτική» αφού πραγματοποιούσε ναυτικό αποκλεισμό στις ακτές της Ουκρανίας για εβδομάδες, ανέφερε στο Facebook η διοίκηση του ναυτικού των ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού ανέφερε ότι «Ως αποτέλεσμα των ενεργειών στην πρόσκρουση των ναυτικών δυνάμεων του εχθρού, η ομάδα πλοίων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας απωθήθηκε από τις ουκρανικές ακτές για περισσότερα από εκατό χιλιόμετρα».

«Σε μια προσπάθεια να ανακτήσει τον έλεγχο του βορειοδυτικού τμήματος της Μαύρης Θάλασσας, ο αντίπαλος έπρεπε να αλλάξει τακτική: ανέπτυξε παράκτια πυραυλικά συστήματα Bal και Bastion στην Κριμαία και στην περιοχή της Χερσώνας, ενώ έκανε αναδιάταξη των πρόσθετων δυνάμεων στο Φιδονήσι (Snake Island)».

Μια ομάδα περίπου 30 ρωσικών πλοίων και υποβρυχίων συνεχίζει να εμποδίζει την πολιτική ναυσιπλοΐα, ενώ η κατάσταση στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας παραμένει «δύσκολη», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Δύο ρωσικά πυραυλικά πλοία και ένα υποβρύχιο εξοπλισμένο με 20 πυραύλους cruise Κalibr στη Μαύρη Θάλασσα είναι έτοιμα για επίθεση, υποστηρίζει ο ουκρανικός στρατός.

«Οι επιτιθέμενοι συνεχίζουν να πολεμούν στην πρώτη γραμμή με τις υπάρχουσες δυνάμεις, φέρνοντας πρόσθετα όπλα. Οι μάχες συνεχίζονται στα σύνορα των περιφερειών Μικολάγιεφ και Χερσώνας. Ο εχθρός θέλει να ανακτήσει τις χαμένες θέσεις εκεί και βομβαρδίζει χωριά», αναφέρεται στην ενημέρωσης από τις δυνάμεις στην Ουκρανία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!