Categories: Κόσμος

Ουκρανία: “Η Μαριούπολη θα συνεχίσει να πολεμάει”, δηλώνει ο δήμαρχος

Η Μαριούπολη “ήταν, είναι και θα παραμείνει ουκρανική πόλη”, δήλωσε σήμερα το πρωί στο γερμανικό δίκτυο ARD ο Βαντίμ Μποϊτσένκο, ο δήμαρχος της στρατηγικής σημασίας πόλης στη νότια Ουκρανία, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες.

Οι ρωσικές πληροφορίες ότι το λιμάνι της Μαριούπολης έχει καταληφθεί και ότι περισσότεροι από 1.000 Ουκρανοί πολεμιστές έχουν παραδοθεί είναι ψευδείς ειδήσεις, σημείωσε ο Μποϊτσένκο.

Μολονότι δεν βρίσκεται στην πόλη, ο Μποϊτσένκο λέγεται ότι παραμένει στην Ουκρανία.

Την Μαριούπολη, στις όχθες της Αζοφικής Θάλασσας, εξακολουθούν να υπερασπίζονται το τάγμα Αζόφ και πεζοναύτες, σημείωσε ο δήμαρχός της.

Η πόλη αυτή πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις και φιλορώσους αυτονομιστές για εβδομάδες. Μεγάλο μέρος της έχει καταστραφεί και οι συνθήκες διαβίωσης για τους εναπομείναντες κατοίκους της είναι καταστροφικές.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν εξάλλου να βομβαρδίζουν το Χάρκοβο, το Ντονέτσκ και την Ζαπορίζια στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ανέφερε νωρίτερα σήμερα σε πρωινό του δελτίο το γενικό επιτελείο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Στο Χάρκοβο, την πόλη στην ομώνυμη περιφέρεια, 4 άμαχοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σήμερα από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, δήλωσε ο περιφερειάρχης Όλεχ Σινιεγκούμποφ.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση μέχρι στιγμής να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη του Χαρκόβου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σινιεγκούμποφ καλεί επίσης τους κατοίκους ορισμένων πόλεων να απομακρυνθούν από αυτές καθώς, όπως σημειώνει, αναμένεται να γίνουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Η Ουκρανία αναμένει μια περαιτέρω μεγάλης κλίμακας επίθεση των Ρώσων στο ανατολικό τμήμα της χώρας.Comments are closed.


Recent Posts

ΥΠΕΣ – «Προσοντολόγιο»: Τι ισχύει για προσλήψεις και μετατάξεις υπαλλήλων (εγκύκλιος)

Τα κατά κλάδους, ειδικότητες προσόντα διορισμού και πρόσληψης στους φορείς του Δημοσίου καθορίζονται με το «Προσοντολόγιο» (Π.Δ. 85/2022, όπως ισχύει),…

1 λεπτό ago

Επίθεση με αέριο σε εβραϊκό εστιατόριο, δολοφονίες και εκρήξεις ετοίμαζαν οι τρομοκράτες

Χτύπημα σε εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων που συστεγάζεται με συναγωγή, σχεδίαζαν οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΥΠ και…

7 λεπτά ago

ΝΔ: «Πρωτοφανής γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ η στοχοποίηση Παπαθανάση»

«Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, πέραν της προχειρότητάς του, διακρίνεται και για την ακραία υποκρισία του», αναφέρει…

13 λεπτά ago

ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελικό κράτος των γαλάζιων ακρίδων καταστρέφει το ΙΚΥ

«Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) αποτελεί ένα θεσμό της Ελληνικής Πολιτείας που σκοπό έχει να βοηθήσει νέους ανθρώπους να σπουδάσουν…

20 λεπτά ago

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για «αδικίες» με εφάπαξ

Έγγραφο απέστειλε η ΠΟΕ - ΟΤΑ προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τον Διοικητή του ΕΦΚΑ με την οποία…

31 λεπτά ago

ΕΛΜΕ Πειραιά: «Καμπανάκια» για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων

ΕΛΜΕ Πειραιά: Για μια ακόμα φορά έρχεται στο προσκήνιο η επικίνδυνη κατάσταση πολλών σχολικών κτιρίων, μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους…

1 ώρα ago