ουκρανία-μητέρα-και-γιος-σκοτώθηκαν-α-1000460
ΚΟΣΜΟΣ | 15.03.2022 | 08:44

Ουκρανία: Μητέρα και γιος σκοτώθηκαν από βόμβα στο Ιρπίν

Μία ακόμα τραγική είδηση έρχεται από την Ουκρανία όπου εδώ και τρεις εβδομάδες ο πόλεμος μαίνεται.. Όσο περνούν οι μέρες όλο και περισσότεροι γίνονται οι άμαχοι που χάνουν τη ζωή τους.

Αφότου έπεσαν νεκροί από τους βομβαρδισμούς, μια 42χρονη μητέρα, μαζί με τον 13χρονο γιο της θάφτηκαν δίπλα-δίπλα, σε μια αυλή που βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι τους.

Ένας άνδρας καταγράφει με βίντεο τη δραματική στιγμή και κατευθύνεται προς το σημείο όπου έπεσε ένα από τα ρωσικά βλήματα, το οποίο μάλιστα, όπως φαίνεται, άνοιξε έναν μεγάλο κρατήρα.

Όταν έσκασε η βόμβα, η νεαρή μητέρα με το αγοράκι της περπατούσαν αμέριμνα στον δρόμο. Ξαφνικά ήχησαν τα πυρά, ο εφιάλτης επισκίασε τα πάντα και ο θάνατος των δύο ήταν ακαριαίος.

Τα άψυχα σώματά τους θάφτηκαν στην αυλή, που βρίσκεται ανάμεσα σε μεγάλα κτίρια. Δυο σταυροί με τα ονόματα τους και τις ημερομηνίες γεννήσεώς τους έχουν τοποθετηθεί πάνω από τις σορούς τους που βρίσκονται δίπλα σε ένα παγκάκι και έχουν καλυφθεί με χώμα.

Σύμφωνα με συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων της πόλης Ιρπίν, τα θύματα είναι τόσα που δεν υπάρχει χρόνος για κηδείες, ούτε καν για μεταφορά σορών σε νεκροτομείο.

Οι δυστυχισμένοι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων είναι αναγκασμένοι να θάβουν τους νεκρούς όπου βρουν…