ουκρανία-έπεσε-η-κρεμίνα-η-πρώτη-πόλ-1012171
ΚΟΣΜΟΣ | 19.04.2022 | 17:15

Ουκρανία: «Έπεσε» η Κρεμίνα, η πρώτη πόλη που καταλαμβάνουν οι Ρώσοι στα ανατολικά

«Έπεσε» η πόλη Κρεμίνα στην ανατολική Ουκρανία και πλέον τελεί υπό κατοχή των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας, καθώς οι αντίστοιχες ουκρανικές έχουν αποσυρθεί από την περιοχή, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη.

Η Κρεμίνα, μια πόλη άνω των 18.000 κατοίκων περίπου 574 χλμ. νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, φαίνεται να είναι η πρώτη πόλη που καταλαμβάνεται στο πλαίσιο μιας νέας επίθεσης της Ρωσίας στα ανατολικά. «Η Κρεμίνα είναι υπό τον έλεγχο των Ορκ (Ρώσων). Εισήλθαν στην πόλη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σέρχιι Γκαϊντάι, κυβερνήτης της περιφέρειας Λουγκάνσκ.

«Οι υπερασπιστές μας αναγκάστηκαν να αποσυρθούν. Έχουν οχυρωθεί σε νέες θέσεις και εξακολουθούν να πολεμούν τον ρωσικό στρατό». Είπε πως οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν «από όλες τις πλευρές».

«Είναι αδύνατο να υπολογιστεί ο αριθμός των νεκρών ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό. Έχουμε επίσημα στατιστικά στοιχεία –περίπου 200 νεκροί– όμως στην πραγματικότητα είναι πολλοί περισσότεροι», είπε, χωρίς να αποσαφηνίζει ποια περίοδο κάλυπτε ο εκτιμώμενος απολογισμός των θανάτων.