ουκρανία-έκρηξη-σε-αγωγό-φυσικού-αερί-992627
ΚΟΣΜΟΣ | 19.02.2022 | 00:10

Ουκρανία: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου κοντά στην πόλη Λουχάνσκ

Ένας αγωγός φυσικού αερίου στην αποσχισθείσα περιοχή του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, τυλίχθηκε στις φλόγες, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA. Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, η φωτιά στον αγωγό Ντρουζμπά εκδηλώθηκε αφού προηγήθηκε μια ισχυρή έκρηξη, κοντά στην πόλη Λουχάνσκ. Το τοπικό πρακτορείο Luganskinformcenter μετέδωσε πλάνα στο κανάλι του στο Telegram, που δείχνουν μια κίτρινη λάμψη να φωτίζει την πόλη.

Νωρίτερα, μια τεράστια έκρηξη έλαβε χώρα στο κέντρο του Ντόνετσκ, από παγιδευμένο αυτοκίνητο που εξερράγη έξω από τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης, ανακοίνωσαν οι Αρχές στην αποσχισθείσα περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, την ώρα που τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για βομβαρδισμούς από ουκρανικές δυνάμεις.

Πολλές αναφορές για την έκρηξη ήρθαν λίγο αφότου τόσο το Ντόνετσκ όσο και το Λουγκάνσκ, οι δύο περιοχές που αποσχίστηκαν από την Ουκρανία το 2014, ανακοίνωσαν εκκένωση αμάχων οι οποίοι μεταβαίνουν στη Ρωσία, φοβούμενοι επίθεση από τον ουκρανικό στρατό. Μάλιστα ο ανταποκριτής του RT Ρομάν Κοσάρεφ, ο οποίος βρίσκεται στο έδαφος του Ντόνετσκ ώστε να κάνει ρεπορτάζ για την εκκένωση, επιβεβαίωσε με τη σειρά του ότι άκουσε την έκρηξη.

Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν ένα ολοσχερώς κατεστραμμένο αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, περίπου 100 μέτρα μακριά από την έδρα της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, καθώς και σημαντικές ζημιές σε άλλα οχήματα που βρίσκονται επί τόπου.

https://twitter.com/Internaute12678/status/1494709247392768003