ουκρανία-δήμαρχος-μαριούπολης-οι-ρώσ-1016087
ΚΟΣΜΟΣ | 01.05.2022 | 11:16

Ουκρανία -Δήμαρχος Μαριούπολης: Οι Ρώσοι σκότωσαν διπλάσιο αριθμό αμάχων σε σχέση με τους ναζί

Ουκρανία: Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα τις κινήσεις του Κρεμλίνου στη δεύτερη φάση του πολέμου στην Ουκρανία. Μαύρο Σάββατο η 30η Απριλίου για τη χώρα που πλήττεται από ρωσικά πυρά, καθώς χτυπήθηκαν 17 στρατιωτικές εγκαταστάσεις ενώ η πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, με την καταστροφή μέρους του αεροδρομίου, επιβεβαιώνει τις άκρως επεκτατικές διαθέσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την ίδια στιγμή, έφτασαν τις 20 οι εκκενώσεις των τραυματισμένων αμάχων, ενώ δραματικό μήνυμα έστειλε, σε συνέντευξή του στο BBC, ο δήμαρχος της Μαριούπολης λέγοντας ότι οι πολίτες ακροβατούν καθημερινά μεταξύ ζωής και θανάτου.

Σε άλλες δηλώσεις του, τις οποίες μετέδωσαν ουκρανικά πρακτορεία ειδήσεων, ο δήμαρχος Βαντίμ Μποιτσένκο τόνισε ότι οι Ρώσοι σκότωσαν στη Μαριούπολη διπλάσιο αριθμό αμάχων απ’ο,τι οι Γερμανοί ναζί.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι ναζί σκότωσαν στην υπό κατοχή Μαριούπολη 10.000 πολίτες, αριθμό που έχουν διπλασιάσει οι Ρώσοι.

«Οι άνθρωποι ακροβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου», ήταν το δραματικό μήνυμα του δημάρχου της Μαριούπολης.

Εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε, από την πλευρά του, ότι οι Ρώσοι έχουν ενισχύσει τα χτυπήματα στην ανατολική Ουκρανία, αυξάνοντας τις δυνάμεις τους, ενώ – όπως πρόσθεσε – σχεδιάζουν να προσαρτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εδάφη μπορούν.

Η εντύπωση, πάντως, ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επικεντρωθεί αποκλειστικά πλέον στο ανατολικό μέτωπο για τον έλεγχο του Ντονμπάς διαψεύδονται στην πράξη, καθώς μετά την κατάληψη της Μαριούπολης παρατηρούνται μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων προς την περιοχή της Ζαπορίζια, στο κέντρο της Ουκρανίας.

Η δορυφορική εικόνα που κυκλοφορεί από την υπηρεσία Maxar Technologies πραγματικά κόβει την ανάσα. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μέσα στο εργοστάσιο βρίσκονται παγιδευμένοι χιλιάδες κόσμου, ανάμεσά τους και βρέφη ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματισμένοι στρατιώτες.