ουκρανία-ανατριχιάζει-η-περιγραφή-ρώ-1007870
ΚΟΣΜΟΣ | 05.05.2022 | 22:27

Ουκρανία: Ανατριχιάζει η περιγραφή Ρώσου στρατιώτη στη μητέρα του για βασανιστήρια σε αιχμαλώτους

Έναν σοκαριστικό τηλεφωνικό διάλογο Ρώσου στρατιώτη με τη μητέρα του, στη διάρκεια του οποίου περιγράφει τον ενθουσιασμό του για τον βασανισμό και την εκτέλεση Ουκρανών, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, πως απολαμβάνει να ακρωτηριάζει ανθρώπους, έφερε στη δημοσιότητα ο ουκρανικός στρατός.

Οι ατάκες που χρησιμοποιεί, αποτυπώνουν το μέγεθος των βασανιστηρίων στα οποία υποβάλλουν οι Ρώσοι του αιχμαλώτους στην Ουκρανία, ενώ τις έχει ανεβάσει στο λογαριασμό του στο Twitter ο δημοσιογράφος και αναλυτής Sergej Sumlenny, με την ανάλογη μετάφραση στα αγγλικά.

Ο ανατριχιαστικός διάλογος Ρώσου στρατιώτη με τη μητέρα του

Κονσταντίν (στρατιώτης): Έγινε μπροστά στα μάτια μου. Συμμετείχα κι εγώ μέρος σε αυτό. Αξιωματικοί της FSB βασάνιζαν αιχμαλώτους πολέμου. Ξέρεις τι είναι το μικρό τριαντάφυλλο;

Μητέρα Τατιάνα: Όχι.

Στρατιώτης: Μπορείς να φυτέψεις 21 τριαντάφυλλα στο σώμα ενός άνδρα. 20 δάχτυλα και 1 πέος, συγγνώμη.

Μητέρα: Εντάξει.

Στρατιώτης: Έχεις δει ένα τριαντάφυλλο να ανοίγει;

Μητέρα: Ναι.

Στρατιώτης: Είναι το ίδιο. Κάποιος κόβει το δέρμα και βγαίνει έξω η σάρκα, όλα τα δάχτυλα. Και αργότερα το κάνεις και εκεί (στο πέος). Αυτό ονομάζεται 21 τριαντάφυλλα στο σώμα ενός άνδρα. Να σου πως κι άλλα βασανιστήρια που έχω δει;

Μητέρα: Γιατί λες ότι συμμετείχες σε αυτό; Υπήρχαν άνθρωποι της FSB που βασάνιζαν αιχμαλώτους;

Στρατιώτης: Συλλάβαμε αιχμαλώτους πολέμου, τους μεταφέραμε…

Μητέρα: Μάλιστα.

Στρατιώτης: Περιμέναμε τους διοικητές στα κελιά βασανιστηρίων και κρατούσαμε αιχμαλώτους πολέμου, τους χτυπούσαμε με βία, τους σπάσαμε τα πόδια για να μην μπορούν να δραπετεύσουν. Είναι ανίκανοι να κουνηθούν. “Δεν με νοιάζει”, μου λέει, αλλά γιατί φοβάσαι αφού δεν σε νοιάζει; “Δεν φοβάμαι!” Και γιατί κλαις; Δεν μιλάει άλλο. Μου αρέσει να βιάζω το ηθικό τους, με μόνο δυο λέξεις.

Μητέρα: Σου αρέσει;

Στρατιώτης: Ναι.

Και ο διάλογος συνεχίζεται, ακόμα πιο ανατριχιαστικός…

Μητέρα: Σου είπα όλη την ώρα, προσπαθώ να ελέγχω τον εαυτό μου. Αν ήμουν εκεί (στην Ουκρανία), θα το απολάμβανα κι εγώ. Μοιάζουμε τόσο πολύ, εσύ κι εγώ.

Ο στρατιώτης συνεχίζει να εκφράζει πολλές προσβολές και άσχημες εκφράσεις, περιγράφει το μίσος του για τους Ουκρανούς…

Μητέρα: Δεν ξέρω τι να πω… Γιατί προσπαθούν να αντισταθούν; Δεν καταλαβαίνουν ότι έχει τελειώσει;

Στρατιώτης: Δεν καταλαβαίνεις πως δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει; Δεν παίρνουν από λόγια με τίποτα. Ο επικεφαλής του θαλάμου βασανιστηρίων είπε ότι πιάσαμε έναν πολίτη. Ένας ηλικιωμένος πολίτης που είχε όλες τις φωτογραφίες από τις τοποθεσίες των στρατευμάτων μας στο τηλέφωνό του.

Μητέρα: Τέτοια αποβράσματα…

Στρατιώτης:Χαλαρώναμε και μας έφεραν έναν αιχμάλωτο πολέμου, ο οποίος μας λέει: “Θα πάρουν 2 ζωές σας για τη δική μου. Δεν με νοιάζει ο θάνατος, πεθαίνω για το σωστό σκοπό”. Χτυπήσαμε τον γέρο μέχρι θανάτου, μόνο με γκλομπ. Μέχρι θανάτου. Μπορείς να το φανταστείς; Πόσες φορές, πόση ώρα πρέπει να πάρει να σκοτώσεις κάποιον μόνο με ένα γκλομπ; Συνήθως χρησιμοποιείται για την πειθαρχία των νεοσύλλεκτων. Έτσι βασανίζει η FSB εδώ.

Και συνεχίζει ο στρατιώτης: Υπάρχει ένα άλλο είδος βασανιστηρίων, έχω ξεχάσει το όνομά του… Βάζει κάποιος έναν σωλήνα στον πρωκτό ενός ατόμου και περνάει ένα αγκαθωτό σύρμα μέσα από αυτόν…

Μητέρα: Γαμώτο!

Στρατιώτης: Δεν λυπάμαι καθόλου. Έχω σκοτώσει πάνω από 20 άτομα, είμαι ήδη ήρεμος.