ουκρανία-24-ρωσικά-drones-καταρρίφθηκαν-από-1012292
ΚΟΣΜΟΣ | 26.01.2023 | 10:47

Ουκρανία: 24 ρωσικά drones καταρρίφθηκαν από το Κίεβο

Η Ουκρανία ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης, ότι κατέρριψε ένα σύνολο 24 drones καμικάζι που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, ο εχθρός χρησιμοποίησε 24 ιρανικής κατασκευής drones Shahed», ανέφερε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία στο Telegram. «Και τα 24 καταστράφηκαν» από τις ουκρανικές δυνάμεις, πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή της να στείλει 14 άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία. Στόχος είναι να δημιουργηθούν άμεσα δύο τάγματα με Leopard 2 στην Ουκρανία.

«Αυτή η απόφαση ακολουθεί τη γνωστή μας γραμμή υποστήριξης της Ουκρανίας στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας», αναφέρει ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας. Το Βερολίνο «ενεργεί με στενά συντονισμένο τρόπο διεθνώς», ανέφερε επίσης η δήλωση.

Τα γερμανικής κατασκευής τανκς θα προέρχονται από αποθέματα που διαθέτουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις Bundeswehr, και, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την λειτουργία τους στην Ουκρανία σε περίπου τρεις μήνες.

Η Γερμανία θα εγκρίνει επίσης την εξαγωγή Leopards από τρίτες χώρες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.