«Όχι» των εργαζομένων στην αναδιάρθρωση της Alitalia - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

«Όχι» των εργαζομένων στην αναδιάρθρωση της Alitalia

Ειδικό δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην Alitalia για την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας το οποίο και τελικά απέρριψαν οι εργαζόμενοι της αφού το «όχι» έχει ήδη ξεπεράσει το 50%.

Το σχέδιο μεταξύ των άλλων, προέβλεπε την μείωση του προσωπικού κατά 890 άτομα, τον περιορισμό των ρεπό και την περικοπή των μισθών κατά ποσοστό του 8%. Όλες τις περασμένες ημέρες, η ιταλική κυβέρνηση είχε παροτρύνει τους εργαζόμενους να εκφρασθούν θετικά, για να μπορέσει να εξασφαλισθεί η οικονομική επιβίωση και η ανακεφαλαιοποίηση της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι, όμως, εξέφρασαν με την ψήφο τους και την οργή τους για την κακοδιαχείριση του παρελθόντος.

Η Alitalia θα εισέλθει σε καθεστώς έκτακτης διαχείρισης και αν δεν βρεθούν νέοι μέτοχοι είναι πολύ πιθανό να οδεύσει προς την βαθμιαία, όσο και αμετάκλητη, διακοπή της λειτουργίας της. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι συναντήθηκε, νωρίτερα, με τον υπουργό οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα και με τον υπουργό μεταφορών Γκρατσιάνο Ντελρίο, για να καταρτίσουν ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, από την στιγμή που από εδώ και στο εξής θα πρέπει να διαχειριστούν σε πρώτο πρόσωπο την ιδιαίτερα προβληματική φάση στην οποία εισέρχεται η εταιρία.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!