Ουρουγουάη: Ενέκρινε τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας η Βουλή

Η Βουλή της Ουρουγουάης ενέκρινε χθες το βράδυ νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, το οποίο θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία και εφόσον γίνει νόμος, η χώρα θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα ελέγχει την παραγωγή και την πώληση της κάνναβης.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 50 ψήφους σε σύνολο 96 ύστερα από συζήτηση 14 ωρών, χάρη στις ψήφους του Frente Amplio (FA, αριστερά στην εξουσία), η οποία έχει την πλειοψηφία στη Γερουσία.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα υποστηρικτές της νομιμοποίησης που ήσαν παρόντες στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι «το κράτος αναλαμβάνει τον έλεγχο και τη ρύθμιση της εισαγωγής, εξαγωγής, φύτευσης, καλλιέργειας, συγκομιδής, παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής της κάναβης και των παραγώγων της».

Η χρήση της κάνναβης δεν τιμωρείται σήμερα στην Ουρουγουάη, ωστόσο απαγορεύεται το εμπόριό της.
Εάν το νομοσχέδιο εγκριθεί, θα δημιουργηθεί ένας οργανισμός-το Ινστιτούτο ρύθμισης και ελέγχου της κάνναβης (IRCCA)- το οποίο θα διαχειριστεί την παραγωγή και διανομή και επίσης θα επιβλέπει την εφαρμογή του νόμου. Οι ενήλικοι καταναλωτές, κάτοικοι της Ουρουγουάης, οι οποίοι θα είναι εγγεγραμμένοι σε ένα μητρώο χρηστών, θα μπορούν να αγοράζουν ως και 40 γραμμάρια το μήνα από φαρμακεία.

ΚΟΣΜΟΣ, ΒΟΥΛΗ, ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ, ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ


Αφήστε μια απάντηση