Ουκρανία: Υπεγράφη η συμφωνία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης, εκλογές μέσα στο 2014

Υπογράφηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η συμφωνία μεταξύ του ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς και της αντιπολίτευσης για «οδικό χάρτη» που θα διασφαλίσει την έξοδο της χώρας από την οξύτατη πολιτική κρίση.

Η συμφωνία προβλέπει:

Την υπερψήφιση νόμου που αποκαθιστά το Σύνταγμα του 2004 εντός 48 ωρών και συνταγματικές αναθεωρήσεις που θα περιορίζουν τις εξουσίες της προεδρίας, που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το Σεπτέμβριο.

Το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας εντός 10 ημερών.

Τη διενέργεια πρόωρων προεδρικών εκλογών μετά τη διαμόρφωση του νέου Συντάγματος, αλλά το αργότερο έως το Δεκέμβριο του 2014.

Έρευνα αναφορικά με τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών, με τη συμμετοχή της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δέσμευση από την πλευρά των Αρχών πως δεν θα επιβάλουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση συμφωνούν να αποφύγουν την προσφυγή στη βία.

ΚΟΣΜΟΣ, ΡΩΣΙΑ, ΣΥΜΦΩΝΙΑ, ΕΕ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!